ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA

Dvije nekretnine propalog pulskog trgovačkog lanca prodaju se za dvije trećine vrijednosti. Na dražbi je atraktivna ZGRADA U CENTRU GRADA I DIO VELIKOG KOMPLEKSA U ŠIJANI

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Dio zgrade u Anticovoj nudi se po početnih 2,5 milijuna kuna

U Fininom Očevidniku piše da je nekretnina u Labinskoj slobodna od osoba i stvari. No, to što su taj kompleks koristila dva propala pulska trgovačka poduzeća, ne znači da u njemu i sada nema poslovnih aktivnosti - upravo u Puljankinom dijelu u najmu posluje tvrtka za veleprodaju pića i hrane, a jedan njen predstavnik rekao nam je da ne vjeruju u brzu prodaju

Na prodaju su konačno ponuđene prve nekretnina Puljanke, pulskog trgovačkog lanca u stečaju, po odluci Trgovačkog suda u Pazinu. U prvu elektroničku javnu dražbu Fina je "pustila" Puljankine udjele u velikom kompleksu u Labinskoj ulici, zvanoj Stara klaonica, te dio zgrade s uredima stručnih službi u Anticovoj.

Prodaja nekretnina oglašena je na elektroničkoj dražbi u srpnju, s tim da je početak nadmetanja za Labinsku 19. rujna, a završetak 30. rujna, dok nadmetanje za Anticovu počinje 30. rujna, a završava 13. listopada.

Zanimljivo je da su nekretnine u prodaju puštene po cijeni od 75 posto utvrđene vrijednosti. Za udio u zgradi na adresi Anticova 5 sud je utvrdio vrijednost od 3.290.000 kuna, dok joj je početna cijena na dražbi 2.467.500 kuna. Udio Puljanke u staroj klaonici u Labinskoj procijenjen je pak na 8.050.000 kuna, ali je početna cijena spuštena na 6.037.500 kuna. Za jeftiniju nekretninu zainteresirani se nadmeću podižući ponudu za 10.000 kuna, dok se za kompleks u Labinskoj ponuda diže za 20.000 kuna. Ali, sudeći prema trenutnoj cijeni na stranici Fine, a koja i ne mora biti obvezujuća, za sada nema zainteresiranih.

foto

U kompleksu u Labinskoj nekada je poslovao i Merkant (Zvjezdan STRAHINJA)

Kako smo pisali početkom srpnja, na dražbi bi se, uz ove dvije nekretnine, trebalo naći i prizemlje Stande u Šijani, market "Diskont" u tvrđavi-rezervoaru i market na Vidikovcu, upravna zgrada Puljanke u Dobrichevoj, marketi u Vinkuranu, Pomeru, Premanturi, Velom Vrhu i tako dalje. Sveukupno je bilo riječi o 12 nekretnina ukupne vrijednosti veće od 41 milijun kuna. Tako je nakon lipanjskog ročišta na Trgovačkom sudu u Pazinu odlučio stečajni sudac Damir Rabar uz suglasnost vjerovnika - Republike Hrvatske, PBZ-a, Istre d.d., Brionke d.d. te luksemburškog fonda Istria Real Estatea. Kada će preostale nekretnine u prodaju, jučer nismo uspjeli doznati.

Kompleks stare klaonice u Labinskoj sastoji se od servisne radione, tri skladišta, dva energetska postrojenja, klaonice, porte, diskonta, parkirališta, privrednog dvorišta, upravne zgrade javnog poduzeća i redukcijske stanice, sveukupno gotovo hektar i pol zemljišta. No, Puljanka tu ima tek udio. Prema izvatku iz zemljišne knjige, suvlasnici su Republika Hrvatska i propali Merkant, kao korisnik društvenog vlasništva, a Puljankin dio iznosi oko četvrtine ukupne površine.

U Fininom Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku piše da je ta nekretnina slobodna od osoba i stvari. No, to što su taj kompleks koristila dva propala pulska trgovačka poduzeća, ne znači da u njemu i sada nema poslovnih aktivnosti. U dvorištu smo zatekli kamione i viljuškare u pokretu, uokolo su parkirani automobili ovdašnjih zaposlenika. Upravo u Puljankinom dijelu u najmu posluje tvrtka za veleprodaju pića i hrane, a jedan njen predstavnik rekao nam je da znaju za prodaju nekretnine, ali i da ne vjeruju u njenu brzu prodaju.

foto

U Puljankinoj nekretnini djeluje tvrtka za veleprodaju pića (Zvjezdan STRAHINJA)

U Anticovoj pak Puljanka u stečaju raspolaže poslovnim prostorom na prvom katu s ulazom iz zajedničkog stubišta, koji se sastoji iz četiri hodnika, 18 kancelarija, predprostora, pet WC-a, dva predprostora WC-a, čajne kuhinje, fotokopirnice, četiri spremišta, bifea, terase, ukupne površine 520 četvornih metara. Riječ je o atraktivnoj lokaciji usred grada i za očekivati je da se uskoro u Fininom Očevidniku i pojavi neka ponuda.

Valja podsjetiti da su se ranije nekretnine Puljanke prodavale po odluci Općinskog suda u Puli. Tako je i fond Istria Real Estate kupio prošle godine robnu kuću na Verudi, kod tamošnje tržnice, na prvoj elektroničkoj dražbi pulskog suda. Luksemburška tvrtka ujedno je i ovrhovoditelj nad imovinom ovih dvaju pulskih poduzeća. Isti je fond, prema izvatku iz zemljišnih knjiga, upisan i na dijelove Robne kuće Pula u centru grada u vlasništvu Istre d.d. na temelju ustupljenog založnog prava.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum