Od 9 do 17 sati

Tko želi, danas može u Puli darivati krv

U Puli se krv može darivati četvrtkom u novim prostorijama pulskog Crvenog križa u Šijani na Trgu 1. istarske brigade 14 (zgrada Herculaneae) od 9 do 17 sati (dnevni odmor od 13.30 do 14.30 sati)

| Autor: Lara BAGAR
(Snimio Milivoj MIJOŠEK)

(Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Tijekom ljetnih mjeseci potrebe za krvi i krvnim pripravcima uvijek su povećane jer su zalihe tijekom ljetnih mjeseci najčešće smanjene kad se tijekom turističke sezone, nažalost, događa i više nesreća.

Kako bi svi kojima su potrebni neodgodivi medicinski zahvati mogli dobiti pravovremenu pomoć, neophodno je postojanje zaliha i dnevnog priljeva doza krvi.

Društva Crvenog križa organiziraju akcije darivanja krvi diljem Hrvatske. U Puli se krv može darivati četvrtkom u novim prostorijama pulskog Crvenog križa u Šijani na Trgu 1. istarske brigade 14 (zgrada Herculaneae) od 9 do 17 sati (dnevni odmor od 13.30 do 14.30).

Pulski Crveni križ surađuje s KBC-om Rijeka te prikuplja potrebne doze krvi za transfuziologiju u Rijeci u kojoj trenutno nedostaju zalihe krvnih grupa A+, 0+, B+, B- i AB-. Preporuča se da je darivatelj odmoran i naspavan no pritom ne treba biti natašte, najbolje je pojesti lagani obrok nekoliko sati prije darivanja.

Treba izbjegavati masnu hranu i alkohol jer se može poremetiti kvaliteta uzorka. Dobrovoljni darivatelji krvi nakon svakog davanja krvi dobivaju zahvalni bon koji mogu iskoristiti u raznim ugostiteljskim objektima u Puli.

Neovisno jeste li na godišnjem odmoru, krv možete darovati i izvan mjesta u kojemu živite i inače darujete krv, poručuju iz Crvenog križa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum