PULSKI OTOK

TISUĆU KVADRATA ZA BUNGALOVE: Sljedeće godine na Fratarski stiže dvadesetak drvenih kućica

| Autor: Chiara BILIĆ
Arhiva

Bungalovi bi već sljedeće godine na jugoistočnoj strani otoka mogli zauzeti površinu od čak tisuću četvornih metara. Tako barem kaže Vjekoslav Jozanović, direktor pulskog trgovačkog poduzeća Fratarski, koje upravlja tom omiljenom ljetnom oazom Puležana

Nakon što je ove godine otvoren omanji beach bar, na Fratarskom otoku sprema se još jedna novost - drveni bungalovi s krevetima. Naime, osim tradicionalnog šatorskog smještaja, dvadesetak bungalova već bi sljedeće godine na jugoistočnoj strani otoka moglo zauzeti površinu od čak tisuću četvornih metara. Tako barem kaže Vjekoslav Jozanović, direktor pulskog trgovačkog poduzeća Fratarski, koje upravlja tom omiljenom ljetnom oazom Puležana.

Cijena izrade bungalova i njihovog najma još uvijek nije poznata, odnosno, pojašnjava Jozanović, ovisit će o izradi idejnog projekta i troškovnika koji je trenutku u tijeku. No, on također tvrdi da taj novi turistički smještaj neće opustošiti novčanik domaćeg stanovništva, ali i da će cijena najma biti prihvatljiva organiziranim grupama. Osim toga, po njegovim riječima, dio otoka gdje se planiraju postaviti bungalovi trenutno ionako nije u funkciji za kampiranje. Stoga ova novina ne bi trebala utjecati na dosadašnje smještajne kapacitete u šatorima. 

Produžiti sezonu

Jozanović govori da unazad nekoliko sezona učestalo dobivaju upite upravo organiziranih grupa koje bi na Fratarskom boravile u pred i posezoni, na proljeće i jesen, u "nekom obliku čvrstog smještaja". Kao primjer navodi Fakultet za Šport iz Ljubljane i Morsku školu, ali i da je zainteresiranost pokazalo i lokalno stanovništvo.

Bungalovi bi, naime, trebali produžiti sezonu na Fratarskom, koja je zasad uglavnom limitirana na udarne ljetne mjesece, srpanj i kolovoz. Prema svemu sudeći, drvene bi se kućice ubuduće mogle unajmiti već u svibnju, pa sve do kraja rujna. S obzirom na to da je Jozanović siguran da bi Puležani u takvoj vrsti smještaja boravili u sezoni, jer se svi rado sjećaju 90-ih godina kada su se na otoku mogle iznajmiti kamp kućice, njih čak tridesetak, čini se da, barem zasad, u planu nije nikakva komercijalizacija tog pulskog komadića raja.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater