BEZOBRAZNO PONAŠANJE

Strana obitelj okupirala pola plaže u Puli ručnicima, madracima i šatorima. Kad su ih domaći upozorili, bili su vrlo agresivni. POZVANA JE I POLICIJA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Na stjenovitoj obali između Saccorgiane i Ambrele, inače omiljenom mjestu domaćih i stranih nudista, u četvrtak se dogodio verbalni ispad, a navodno i naguravanje među kupačima, zbog okupiranja velikog dijela plaže ručnicima i prostirkama. Da su i organi reda dobili dojavu o ovom incidentu, potvrdili su nam iz Policijske uprave istarske.

- Pulska policija je 13. kolovoza zaprimila dojavu 58-godišnjakinje da ima problema s jednom obitelji s djecom na plaži Saccorgiana, koji su raširili svoje stvari po plaži. Policijski službenici izašli su na mjesto događaja i prikupili obavijesti kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji iz Zakona o narušavanju javnog reda i mira niti druga protupravna ponašanja iz nadležnosti policije, izvijestila nas je Nataša Vitasović iz PU istarske.

Nešto potpuniju verziju ponudio nam je kupač koji je i sam sudjelovao u svađi. Ispričao nam je da je stigao prijepodne na plažu i zatekao ogroman pojas obale pod ručnicima, madracima, raznom opremom za kupanje i sunčanje te pod šatorčićima za zaštitu od sunca.

- Na plaži je bila jedna žena s petero djece koja je to rastegla i nemoguće je da im je sve to bilo potrebno za boravak na moru. Pokušao sam se smjestiti negdje blizu, ali ona je počela vikati, unijela mi se u facu i psovala. Shvatio sam da im ne smijem biti ni blizu. Onda je na plažu stigao još jedan gospodin koji se tu često kupa, upozorio ih je da se ne može plaža zauzimati samo tako, ali žena i jedno od djece nasrnuli su na njega. Bila je jako agresivna. Mislim da je on i pokušao slikati taj cirkus na plaži, a ne znam je li uspio. Poslije sam vidio da joj je došao i suprug. Pričala je na njemačkom, ali ne na čistom. Nikada se nisam tako uzrujao. Znam da je netko zvao i policiju zbog toga, ispričao nam je Zagrepčanin koji često boravi u Puli.

No, ovdje se vjerojatno ne radi o klasičnom rezerviranju mjesta na plaži šugamanima, o čemu smo pisali proteklih dana, nego o zauzimanju većeg područja radi vlastite privatnosti. Sugovornik kaže da je žena bila prekrivenog tijela po muslimanskoj tradiciji pa se u priču uklapa teorija da je zauzimanjem obale željela osigurati da joj ne prilaze nepoznati, a pogotovo ne muškarci.

Zanimljivo je da osoba ili obitelj koja vjerojatno drži do vjerskih tradicija dolazi na plažu za koju i stranci znaju da je koriste "slobodniji" kupači.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of