TKO ĆE TO PLATITI?

ŠTO SE TO DOGODILO NA VERUDI? Stanar platio radove na zgradi, a ostali mu to sada ne žele vratiti! On je ogorčen: "U zgradi je 90 stanara. Gdje je novac?"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Anton Petrić sa suprugom (Zvjezdan STRAHINJA)

Klaudio Ferlin iz Stambenog inženjeringa navodi da je Anton Petrić samostalno ušao u investiciju, bez dogovora, te da je za refundaciju troškova trebao osigurati potpise većine suvlasnika * Petrić: Je li moj posao da skupljam potpise stanara?

Anton Petrić, stanar zadnjeg kata nebodera u Krležinoj ulici na Verudi, prije gotovo godinu dana pokrenuo je i financirao radove na dimnjaku. Investiciju je, tvrdi, trebao odraditi upravitelj zgrade, tvrtka Stambeni inženjering, pa se povratu novca još uvijek nada. I ne samo da je sve platio, kaže, nego je osigurao i da se posao odradi za dvostruko manji iznos - za oko tisuću eura.

- Pričuvu plaćamo 306 kuna, a u zgradi je možda i 90 stanara. Gdje je taj novac da mi kažu da novca nemaju? Sami su predložili i da će refundirati u tri rate, evo je odluka iz prosinca 2019., ali samo odugovlače, kaže teško bolesni i teško pokretni Petrić sa zadnjeg kata.

No, Klaudio Ferlin, direktor tvrtke upravitelja zgrade Stambeni inženjering, tvrdi da nije riječ ni o kakvoj odluci, nego o prijedlogu da Petrić sakupi suglasnosti većine suvlasnika da će sudjelovati u troškovima, a što on nikada nije učinio.

- Nismo mi rekli da nećemo refundirati, ali treba osigurati potpise suvlasnika zgrade. Kako da ga isplatim ako se suvlasnici ne slažu? Zakomplicirao si je stvar, nije obavijestio ni predstavnika suvlasnika ni nas i naručio radove, koje i što, nije nam poznato, već je dostavio račun na iznos od 7.448 kuna i to uz dodatni nalaz dimovoda koji je on naručio, kaže Klaudio Ferlin.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of