MEGA UHLJEBLJENJE NA VIDIKU

SLUČAJ ŠKUFLIĆ: Pitali smo direktora i predsjednika NO-a Vodovoda kako je moguće da za posao konkurira bivši član NO-a i zašto se sve odvijalo usred korone. "NAMA TAJ ČOVJEK TREBA"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Vezano za moguće zapošljavanje nekadašnjeg pročelnika za komunalije i prostorno planiranje u Gradu Puli, Giordana Škuflića, u gradsku tvrtku Vodovod, nazvali smo direktora Vodovoda Deana Starčića. On potvrđuje da se Škuflić javio na javni natječaj. Na izravno pitanje je li zapošljavanje bivšeg gradskog pročelnika gotova stvar, Starčić kaže da je stiglo desetak prijava kandidata koji su zadovoljili uvjete te da će odluka o odabiru biti konačna idući tjedan.

Sumnju u Škuflićevo ekspresno uhljebljivanje u Vodovod svakako budi činjenica da je natječaj kojim se traži "rukovoditelj tehničkog sektora" raspisan svega mjesec i pol dana nakon što je pročelnik Giordano odlučio naprasno i bez objašnjenja otići s pozicije pročelnika. Već tada se spekuliralo da se iza njegove ostavke zapravo krije nešto drugo. Bilo je samo pitanje dana na kojoj će se novoj funkciji pojaviti.

Zanimljivo je da je natječaj za ovo vrlo vjerojatno izmišljeno radno mjesto raspisan u jeku korona krize i u trenutku dok je zbog mjera štednje na snazi bila zabrana zapošljavanja. No Uprava Vodovoda na čelu s direktorom Deanom Starčićem odlučila je natječaj objaviti baš na vrhuncu korone 17. travnja. Kandidati su nakon toga imali deset dana za predaju prijava.

U samom natječaju jedan od kriterija je VSS, VII stupaj obrazovanja tehničke struke-građevinarskog, strojarskog ili elektrotehničkog smjera. Slučajno ili ne, baš je Škuflić diplomirani inženjer građevine koji bi se na novom radnom mjestu, dakle kao inženjer građevine, trebao primarno baviti koordinacijom EU projekata u Vodovodu.

Direktor Dean Starčić izjavio je da radno mjesto rukovoditelja tehničkog sektora već nekoliko godina stoji upražnjeno, a onaj tko preuzme tu funkciju, ovisno o godinama staža, imat će plaću oko 9 tisuća kuna. Potvrdio je da je natječaj objavljen na stranicama Zavoda za zapošljavanje i na stranicama Vodovoda.

- Natječaj smo objavili na temelju potreba koje imamo. Gospodin Škuflić se javio, ali još nismo donijeli odluku, kaže Starčić.

Pojašnjava da se radi o "radnom mjestu koje je upražnjeno već nekoliko godina, ali zbog novih projekata koji se financiraju iz EU fondova, bilo je potrebno angažirati rukovoditelja tehničkog sektora".

- Imamo tri europska projekta potpisana za ovu godinu i potreban nam je veći angažman oko fondova pa smo se odlučili pojačati ekipu. Bilo nam je potrebno pojačanje kako bi krenuli u realizaciju tih projekata, kazao je Starčić. Prema svemu sudeći, novo pojačanje i dio ekipe mogao bi biti baš pulski pročelnik Giordano Škuflić.

Na upit je li potonji bio u sukobu interesa budući da je pred samo raspisivanje natječaja bio član Nadzornog odbora Vodovoda, direktor Starčić kaže da tu nije ništa sporno, jer je Škuflić dao ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora u trenutku kad je prestao biti pročelnik. No, upravo zbog takvog poteza, gdje se kalkulantski povukao iz NO da bi se mogao javiti na natječaj koji se spremao, daje se naslutiti da je računao na baš taj posao.

Na pitanje zašto je natječaj raspisan u vrijeme korona krize, direktor daje sljedeće obrazloženje: "Nama taj čovjek treba i iskoristili smo vrijeme kada je bilo manje aktivnosti da idemo u natječaj. Nitko nije bio zakinut i svi kandidati su unatoč koroni prošli razgovore", rekao je Dean Starčić.

Zanimalo nas je što o natječaju i članstvu u NO misli predsjednik Nadzornog odbora Vodovoda Ivan Glušac.

- Gospodin Giordano Škuflić je dao ostavku na mjesto člana NO Vodovod Pula u ožujku ove godine. On je bio član NO dok je bio pročelnik, a nakon što je podnio ostavku na mjesto pročelnika, učinio je to i u NO Vodovoda. U trenutku raspisivanja natječaja, gospodin Škuflić nije bio član niti jednog tijela Vodovoda Pula d.o.o. te se imao pravo, kao i svaki drugi građanin ili građanka koji ispunjavaju uvjete, prijaviti na natječaj koji je bio objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rekao je Glušac.

U pulskom Vodovodu trenutno je šest rukovoditelja sektora odjela i samostalnih službi. Iako Vodovod već ima

rukovoditelja Odjela tehnike i tehničke operative, sada će zaposliti novog rukovoditelja Tehničkog sektora, a to bi mogao biti baš Giordano Škuflić. Što bi se reklo, od viška rukovoditelja glava ne boli!

Što će Škuflić točno raditi, može se vidjeti iz samog teksta natječaja. Recimo, bit će zadužen za "organiziranje rada sektora, nadziranje, kontroliranje rada tehničkog sektora s ostalim sektorima i službama". Među ostalim posao će mu biti "poduzimanje potrebnih mjera za izvršenje planova izgradnje vodoopskrbnih objekata i za sudjelovanje u pripremi projekata financiranih iz EU fondova".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum