OPTUŽBE NA RAČUN PREDSJEDNICE GV PULE

SLUČAJ FASADA: Lokalni portal objavio da Dušica Radojčić protuzakonito obnavlja kuću. ONA KAŽE DA JE TO ČISTA KLEVETA

Prema svemu što smo doznali, Radojčić nije zgriješila ništa što joj se u članku stavlja na teret pa je logičan zaključak da se iza svega krije političko pakiranje. Naravno, teško je odgonetnuti tko se krije iza tog pakiranja, ali činjenica je da je spomenuti lokalni portal uvijek bio vrlo oštar prema IDS-u i da teško da je najjača oporbena stranka u gradu krenula upravo preko tog portala u nekorektnu političku borbu. Valja također primijetiti i da s druge strane gradske političke pozornice ne preostaje puno kandidata koji bi to mogli učiniti

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
"Oštećene štukature i ukrase okvira prozora sanirala sam po uzoru na izvorne", kaže Radojčić

"Oštećene štukature i ukrase okvira prozora sanirala sam po uzoru na izvorne", kaže Radojčić


Što se krije iza članka o predsjednici Gradskog vijeća Dušici Radojčić objavljenom jučer na jednom lokalnom portalu, gdje ju se proziva da "protuzakonito obnavlja kuću visoke spomeničke vrijednosti"? Naime, prema svemu što smo doznali, Radojčić nije zgriješila ništa što joj se u članku stavlja na teret pa je logičan zaključak da se iza svega krije političko pakiranje.

Naravno, teško je odgonetnuti tko se krije iza tog pakiranja, ali činjenica je da je spomenuti lokalni portal uvijek bio vrlo oštar prema IDS-u i da teško da je najjača oporbena stranka u gradu krenula upravo preko tog portala u nekorektnu političku borbu. Valja također primijetiti i da s druge strane gradske političke pozornice ne preostaje puno kandidata koji bi to mogli učiniti.

Vratimo se na spomenuti članak u kojem se zapravo nigdje konkretno ne spominje što je to protivno zakonu učinila Radojčić, no cijelo se vrijeme sugerira kao da je učinila nešto protuzakonito zbog čega bi mogla "i kazneno odgovarati". U objavljenom tekstu govori se tek o proceduri kod obnove cijele zgrade, pri čemu je doista potrebno izraditi idejni i glavni projekt.

Međutim, Radojčić je krenula u obnovu fasade, i to tek s jedne strane zgrade u kojoj ne živi sama.

"Naslov tog članka je čista kleveta", jasnog je stava Radojčić. Pojašnjava da za skidanje stare žbuke i nanošenje nove, što je ona učinila, ne treba nikakav idejni ni glavni projekt, a nije potrebno ni prijaviti nadležnim službama niti pribaviti dozvolu. Citira nam pritom Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama gdje piše da "bez građevinske dozvole i glavnog projekta mogu se izvoditi radovi održavanja postojeće građevine". Osim toga, ističe, u Zakonu o gradnji jasno stoji da je "vlasnik građevine odgovoran za njezino održavanje".

Upitali smo je i je li pri obnovi fasade kontaktirala gradski Odsjek za prostorno planiranje i graditeljsku baštinu, što se u navedenom članku sugerira da je trebala učiniti.

- Bila sam informirana o propisima da za navedene radove nije potrebna nikakva prijava. Nakon insinuacije novinarke da u mojim postupcima obnove fasade ima nešto nezakonito, nazvala sam voditeljicu tog Odsjeka da provjerim je li takva informacija došla iz njihovog Odsjeka. Odgovorila mi je negativno i potvrdila da za navedene radove nije potrebna nikakva prijava nego samo pridržavanje Uvjetima oblikovanja građevine. To mi je potvrdila i voditeljica gradskog Odsjeka za gradnju", kaže Radojčić.

Predsjednica Gradskog vijeća tvrdi i da se pridržavala Uvjeta oblikovanja građevine.

"Sukladno tim Uvjetima, oštećene štukature i ukrase okvira prozora sanirala sam po uzoru na izvorne. Prozori na mom katu nemaju za sada nikakvu zaštitu od sunca, jer sam time omogućila 'unificiranje tipologije i boje grilja' u budućnosti, prema Uvjetima oblikovanja, kada se vlasnica stana u prizemlju odluči na zamjenu svojih starih drvenih grilja. Obnovljeni dio fasade neću bojati također dok se vlasnik stana u prizemlju ne odluči na obnovu svog dijela fasade. Tada ćemo zajedno predložiti nadležnom gradskom odjelu ton kartu. Do tada će ostati fina žbuka bez boje, koja je najbliža boji ostalog dijela zgrade", ističe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum