NENADANA ODLUKA

SAZNAJEMO: OVOGODIŠNJE PUŠTANJE LAMPIONA U ARENI BILO JE POSLJEDNJE! Organizatori odustali nakon što su ih Puljani "popljuvali" na društvenim mrežama

| Autor: Borka PETROVIĆ

Hand made fest više neće organizirati puštanje lampiona dobrih želja iz Arene. Odlučila je to njegova idejna začetnica i voditeljica Lela Blekić nakon što je dio javnosti izrazito negativno reagirao na lampione koji su popadali po Puli i u nedjelju se mogli naći od centra grada, preko Kaštanjera do Gregovice.

- Slijedom situacije gdje jedan dio ljudi ne podržava našu inicijativu i dio programa festivala, a to je Puštanje lampiona dobrih želja u Areni, "Hand made fest" u 2020. godini neće u svom programu imati ovu manifestaciju. Od srca hvala svim volonterima u Areni kroz četiri godine. Sve ostale programe radit ćemo kao i do sada, kazala nam je jučer Blekić.

Dodaje kako smatra da je većini ljudi, pa i njoj osobno, manifestacija koja je započela prije četiri godine, najprije na Forumu, a potom i u Areni, bila nešto prekrasno i lijepo, posebice jer je imala humanitarnu notu. Tako se, podsjeća, prve godine pomoglo udruzi "Naš san njihov osmijeh" koja skrbi o potrebitim građanima, druge se godine od sakupljenog novca pomoglo dovršiti sobu za senzornu integraciju djece, treću su godinu našoj sugrađanki Petri Cukon pomogli u smanjenju boli, a ove će Domu za djecu kupiti poklone kako bi im Božić bio lakši i ljepši, kazala je Blekić, dodajući kako se nada da će sada svi "veliki ekolozi mirno spavati te ne trebaju više o ovome raspravljati po društvenim mrežama".

Lampioni

Podsjetimo, u subotu je puštanje lampiona, inače izrazito vizualno atraktivno, izgledalo u potpunosti idilično. No, vjetar je, očito, ove godine puhao u smjeru grada pa su ostaci lampiona popadali duž pojedinih kvartova. Svađe onih koji su bili "za" i "protiv" manifestacije održavale su se u sferi društvenih mreža i bile su poprilično žustre. Oni koji su lampione puštali tvrdili su kako je riječ o lijepom i humanitarnom događaju, a drugi ih nazivali šporkuljama, a cijeli događaj ekocidom, pozivajući se pritom na dobrobit ptica i morskih životinja.

Kako god, Blekić je odlučila stati na kraj svađama te, ne želeći da humanitarni događaj doživljava osudu javnosti, odlučila kako se puštanje lampiona više neće organizirati u sklopu Hand made sajma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum