KANDIDATKINJA SDP-a ZA GRADONAČELNICU

Sanja Radolović najavila izgradnju škole, vrtića i muzeja, i poručila: "Grad Pula je jako daleko od grada prijatelja djece"

| Autor: Glas Istre
Igor Belas i Sanja Radolović (snimio M. MIJOŠEK)

Igor Belas i Sanja Radolović (snimio M. MIJOŠEK)


Predškolski odgoj, obrazovanje, znanost i kultura bili su teme današnje pressice Sanje Radolović, kandidatkinje SDP-a za gradonačelnicu Pule, koja je istaknula da je Pula danas jako daleko od grada prijatelja djece, iako od 2011. ima tu titulu.

"Danas je u Puli 4.600 osnovnoškolaca koji pohađaju 11 osnovnih škola na području grada, te je žalosno da oni svih ovih godina ne mogu računati na pomoć Grada Pule pri nabavi radnih bilježnica, a za gradski proračun to ne predstavlja značajno financijsko opterećenje. S druge strane, nemaju sva djeca u pulskim školama pravo na
topli obrok. Uz sveopću pošast u obliku pretilosti djece, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, smatram kako uvođenje planiranog nutritivno kvalitetnog besplatnog obroka za sve osnovnoškolce znači ulaganje u budućnost i smanjenje zdravstvenih tegoba u kasnijoj dobi. Svako dijete mora imati pravo na topli obrok u školama kao što i jednosmjenska jutarnja nastava mora biti svima osigurana kako bi se svoj djeci jednako omogućilo bavljenje sportskim, glazbenim i ostalim aktivnostima u popodnevnim satima", rekla je Radolović i dodala da će na području obrazovanja osigurati da sve osnovne škole mogu raditi u jednoj, jutarnjoj smjeni.

"Sve to utječe na zdravlje i pravilan razvoj naše djece, ali i omogućavanje roditeljima u lakšem balansiranju obiteljskog i poslovnog života", rekla je.

U području predškolskog odgoja tvrdi da će osigurati adekvatne materijalne uvjete za rad dječjih vrtića i osoba zaposlenih u njima.

"Potrebno je poduzeti i konkretne korake u cilju poboljšanja kvalitete smještaja djece, zbog čega bi prioritet bio izgradnja novih dječjih vrtića, te sufinanciranje posebnih programa brige za djecu u popodnevnim satima, jer
radni dan sve većeg broja roditelja ne završava u 16 sati", kaže Radolović, najavivši izgradnju škole na Gregovici, vrtića na Sv. Polikarpu Siplacu i dogradnju škole Kaštanjer.

Govoreći o visokom obrazovanju, Radolović je istaknula kako Grad Pula ubuduće mora snažnije poduprijeti razvojne aktivnosti pulskog Sveučilišta, kao što su otvaranje novih studijskih programa, povezanost obrazovnih i istraživačkih institucija, povećanje međunarodne suradnje, jer u konačnici to pridonosi otvaranju novih radnih mjesta, ali i povećanju studentske populacije u Puli.

"Jedino kako Grad Pula trenutačno pomaže Sveučilištu jest tako da si lažno preuzima zasluge za primjerice
izgradnju dva nova paviljona studentskog doma u kojima ne sudjeluje", tvrdi Radolović.

Vezano za kulturu, najavila je osnutak i izgradnju Nacionalnog muzeja antičke kulture Hrvatske, odnosno prikaz antičkih spomenika na području Pule, Istre i Hrvatske na području nalazišta arheoloških iskopina u Kandlerovoj ulici koje danas stoji zapušteno i neiskorišteno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum