PLATI PA STANI

POGLEDAJTE USPOREDBU: Izuzev Dubrovnika, Pula sada ima uvjerljivo najveće cijene parkiranja u Hrvatskoj! Rovinj, Split, Rijeka... su daleko jeftiniji

| Autor: Glas Istre
Pula, Rijeka, Split

Pula, Rijeka, Split


Kratka analiza pokazuje da Pula sada ima najskuplje cijene parkiranja u Hrvatskoj, odmah nakon Dubrovnika.

I do sada su cijene bile među višima u zemlji, a sada su definitivno otišle u nebo.

Podsjetimo, od danas cijene parkiranja kreću se u rasponu od 9 do 30 kuna. Dakle, najjeftiniji sat parkiranja u Puli je 9 kuna, što je tri kune više od najskupljeg u Splitu!

U Splitu, koji je turistički mravinjak jednako kao i Pula, cijene se kreću u vrlo malom rasponu od 5 do 6 kuna. Na inteaktivnoj mapi može se pogledati da u kategoriju 6 kuna po satu spadaju i mjesta u neposrednoj blizini rive i Dioklecijanove palače.

Znatno manje cijene od Pule imaju i ostali. U Rijeci je raspon od 4 do 10 kuna za najatraktivniju, "nultu" zonu. U Puli je, podsjetimo još jednom, najatrktivnija zona tri puta skuplja!

U Zadru raspon cijena je od 3 do 12 kuna, u Šibeniku od 3 do 15 kuna.

Rovinj, najveći istarski turistički biser, ima nešto drugačiji sustav jer u određenim zonama kreće od naplate pola sata, ali opet je, kada se sve zbroji, cijena od 8 do maksimalno 15 kuna. Podsjetimo još jednom - u Puli je od danas raspon od 9 do 30 kuna.

I Zagreb ima jeftinije parkiranje od Pule - raspon je od 5 do 12 kuna.

Skuplji je, ako nešto nismo preskočili, samo Dubrovnik, u kojem je raspon cijena sat vremena parkiranja od 10 do 75 kuna.

Nove cijene i režim parkinga nastojali su pojasniti gradonačelnik Filip Zoričić i direktorm Pula Parkinga Branislav Bojanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini