SUTRA ODLUKA

S radnicima i Uljanikom "potonule" i vođe njihovih sindikata

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Od sindikalnih čelnika koji su bili najeksponiraniji tijekom krize u brodogradilištu na Zavodu je nakon proglašenja stečaja završio Boris Cerovac i sindikalni povjerenik SMH Đino Šverko, dok je sindikalni povjerenik SIK-a Fabricio Kalčić, prema neslužbenim informacijama, pronašao novi posao i u struci se zaposlio u jednoj od tvrtki koje posluju u industrijskoj zoni Galižana

Vjerovnici Uljanika d.d. u stečaju sutra bi u Pazinu trebali donijeti odluku o sudbini te tvrtke, ali i budućnosti brodograđevne djelatnosti, kao i industrijske proizvodnje, na prostoru koje zauzima Uljanik. Ne tako davno na tom je prostoru bilo zaposleno nekoliko tisuća radnika raznih struka i zanimanja i to je slika koju, bez obzira na odluku Skupštine vjerovnika, bez ikakve dvojbe na tom prostoru više nećemo vidjeti.

U ovom trenutku unutar zidina škvera, u društvima koja su bila dio grupacije, a danas su u stečaju, zaposleno je stotinjak ljudi. Najveći broj trenutno zapošljava Uljanik Brodogradilište u stečaju, a šezdesetak radnika koje je angažirao stečajni upravitelj Loris Rak brinu o nužnim poslovima kao što su knjigovodstvo, platni promet, pravni i kadrovski poslovi, informatička potpora, te održavanju strojeva i uređaja. U Uljaniku d.d. u stečaju zaposleno je 27 radnika, što je veća brojka zaposlenih nego što ih je u toj firmi bilo neposredno prije proglašenja stečaja. Razlog je jednostavan. Naime, Uljanik d.d. kao nositelj koncesije mora brinuti o zaštiti prostora brodogradilišta, pa je stečajna upraviteljica Marija Ružić uz djelatnike nužne za tehničko funkcioniranje same tvrtke u postupku stečaja morala zaposliti zaštitare i čuvare.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini