DVIJE VELIKE GRADSKE INVESTICIJE

ROTOR NA VIDIKOVCU GOTOV, ONAJ U ŠIJANI NI BLIZU Rizzijeva se otvara danas, Valturska tek sredinom svibnja

| Autor: Z. STRAHINJA
Novoizgrađeni rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice

Prošli tjedan u promet je pušten obližnji "proboj" u Valtursku iz Ulice Bože Gumpca, nova prometnica koja omogućuje brz i puno praktičniji obilazak gradilišta. Ali sada je jasno da je otvaranje te ceste bio samo znak da tek slijede brojni radovi na prilazu gradilištu s južne strane

 

Danas se prijepodne za sav promet otvara novoizgrađeni kružni tok na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve, izvijestili su iz Grada Pule. "Zahvaljujući investiciji, u koju je Grad uložio 5,3 milijuna kuna, osim znatno veće sigurnosti u prometovanju, uvelike je povećana protočnost prometa u tom dijelu grada, posebno kada se uzme u obzir već izgrađen rotor na raskrižju Rizzijeve i Radićeve te na raskrižju Rizzijeve i Ceste Prekomorskih brigada", poručuju iz gradskog Odsjeka za informiranje.

U sklopu projekta, napominju s Foruma, izgrađene su dionice prometnica koje se nadovezuju na kružni tok, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te je presložena, zaštićena i premještena elektronička komunikacijska infrastruktura (EKI) te vodovodna, plinska i elektroinstalacija. Izgrađena su i dva nova autobusna ugibališta u Rizzijevoj, mada ova informacija, s obzirom na obustavu vožnje gradskih autobusa uslijed mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, trenutno gubi na težini.

Radove je izvela pulska Cesta, kružni tok završila je još prošlog tjedna, ali se s otvorenjem čekalo probijanje slijepog Piranesijevog prilaza iz Rizzijeve.

S druge strane, manje dobro za sudionike u prometu zvučat će informacija iz Grada da će se gradnja kružnog toka na Valturskoj i puštanje u promet pripadajućih prometnica dogoditi tek u svibnju!

Otvaranjem dva velika gradilišta u Puli, jednog na Vidikovcu, drugog u Šijani, od jeseni prošle godine prekinuti su neki od najfrekventnijih gradskih pravaca, a vozači su već mjesecima prisiljeni na korištenje nimalo praktičnih obilaznih pravaca. I dok je kružni tok Rizzijeva-Voltićeva na njihovu sreću gotov, križanje Valturske i Jurja Žakna ide daleko sporijim tempom.

Prošli tjedan u promet je pušten obližnji "proboj" u Valtursku iz Ulice Bože Gumpca, nova prometnica koja omogućuje brz i puno praktičniji obilazak gradilišta. Ali sada, kada se pročita odgovor iz Grada na ovu temu, jasno je da je otvaranje te ceste trebalo shvatiti samo kao znak da tek sada slijede brojni radovi na prilazu gradilištu s južne strane.

- Otvaranjem prometnice koja povezuje Valtursku s Ulicom Bože Gumpca i Japodskom, stekli su se uvjeti za zatvaranje preostalog dijela Japodske ulice (kod Flegove ulice, op. n.). Na toj dionici potrebno je izvesti oborinsku kanalizaciju te kolničku konstrukciju, poručuju iz Grada.

Na gradilištu se završava izmještanje kolektora otpadnih voda u trup prometnice, a slijedi i izmještanje vodoopskrbnog cjevovoda. Paralelno s tim gradi se i retencija oborinskih voda na zelenoj površini uz cestu. U obuhvatu kružnog raskrižja završeno je i izmještanje elektroenergetskih i elektroničkih kabela, izgradnja oborinske kanalizacije te javne rasvjete i u tom se dijelu izvodi kolnička konstrukcija i priprema za asfaltiranje. Prema planu, radovi bi trebali biti okončani do sredine svibnja, navode iz gradske uprave.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini