PRVI PODACI

REZULTATI IZBORA U PULI: IDS-u 13 od 16 mjesnih odbora. Nezavisni slavili u dva, u jednom neriješeno

| Autor: Portal Glas Istre

Od 16 mjesnih odbora u Puli IDS je u današnjim izborima osvojio njih 13, izgubio je u 2 (Štinjan i Stari grad), a u jednom MO-u rezultat je neriješen - u Novoj Verudi. Tamo IDS i nezavisna lista Noela Mirkovića imaju po 4 vijećnika, a jednog SDP, koji će odlučivati o novoj upravi MO-a. SDP nije prevladao niti u jednom mjesnom odboru. Bili su vrlo blizu; Mirković je dobio 167 glasova, a IDS 165.

IDS je najuvjerljivije pobijedio na Gregovici gdje je od 9 mjesta u Vijeću osvojio 8 (mjesni odbori imaju od 7 do 11 mjesta u Vijeću, ovisno o broju stanovnika). U Valdebeku IDS je osvojio šest mjesta od 7, a u Busoleru 7 od 9. Na Kaštanjeru i u Šijani IDS-u je pripalo također 8 mjesta, ali od 11.

IDS će imati većinu i u (abecednim redom) Areni (5 od 9 mjesta), Monte Zaru (5 od 9), Monvidalu (4 od 7), Stoji (5 od 7), Svetom Polikarpu - Sisplacu (6 od 11), Velom Vrhu (5 od 9), Verudi (7 od 11) i Vidikovcu (7 od 11).

Najveća istarska stranka poražena je u dva mjesna odbora, u oba od nezavinskih lista. Najuvjerljiviji poraz imali su u Štinjanu, gdje je nezavisna lista Dušanka Babića, koji je i do sada bio predsjednik MO-a, osvojila 4 mjesta od 7, a IDS samo 2. U Starom gradu vodila se velika bitka a na koncu je nezavisna lista Kristijana Biterija osvojila 5 od 9 mjesta, a IDS 4. Biteri je osvojio 265 glasova, a IDS 206.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of