INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Puli šestu godinu zaredom najviša ocjena za transparentnost proračuna

| Autor: A. DAGOSTIN
(N. LAZAREVIĆ)

Institut za javne financije predstavio je najnovije službene rezultate istraživanja transparentnosti proračuna svih lokalnih jedinica prema kojem je Pula i šestu godinu zaredom dobila najvišu ocjenu zbog objave svih traženih proračunskih dokumenata.

- Upravo zbog svoje otvorenosti prema građanima, Pula je već godinama prepoznata kao jedna od najtransparentnijih uprava u Hrvatskoj, istaknuo je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić. Pored javne i lako dostupne objave svih traženih proračunskih dokumenata, Grad Pula već niz godina provodi niz aktivnosti i mjera kako bi svoje sugrađane na jednostavan i lako razumljiv način upoznao s proračunom kao najvažnijim dokumentom Grada. Po svim se mjesnim odborima održavaju javne tribine s građanima koji svojim prijedlozima pomažu u planiranju proračunu. Na isti način, samo digitalnim putem, građani u stvaranju proračuna sudjeluju i putem e-Konzultacija.

Građanima su na raspolaganju i web aplikacije e-Proračun i Pula na dlanu, kao i informativne brošure koje se svake godine dostavljaju na kućne adrese, a građani mogu saznati način na koji se zajednička sredstva prikupljaju te način njihovog trošenja. Valja spomenuti kako Grad Pula (kao jedan od rijetkih gradova Hrvatske) dvaput godišnje javno objavljuje i stanje potraživanja prema Gradu Puli te komunalnim trgovačkim društvima i javnim ustanovama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater