SITOSTISAK- DIY

PULA: Radionica sitotiska u radioni Re-Geppetto u Rojcu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Zelena Istra i Savez udruga Rojca poziva zainteresirane građane na radionicu sitotiska u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Radionica će se održati u četvrtak, 27. siječnja od 18 do 20 sati. Broj je ograničen. Građani svoje mjesto mogu rezervirati putem maila ured@zelena-istra.hr

Radionicu vodi dizajner i umjetnik Vjeran Juhas Piro.

Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji.

U sklopu radionice polaznicima će se u kratkim crticama objasniti način pripreme i izrade motiva za tiskanje. Nakon uvodnog djela polaznici će se okušati u tiskanju već pripremljenih motiva na tekstilne predmete. Polaznici mogu donijeti svoju staru staru majicu, a dobit će i trajnu platnenu vrećicu na koju će moći tisakti željeni motiv.

Radionica se održava u prvoj popravljaoni u Istri: Radioni Re-Geppetto. Svrha radione je pružiti svim zainteresiranim građanima prostor, alate i savjete koji su im potrebni kako bi sami ili uz pomoć majstora popravili male kućanske uređaje, predmete, namještaj, odjeću i igračke. Ovakvim pristupom oštećenim predmetima koji bi inače postali otpad, korisnici štede novac, produžuju vijek trajanja predmeta, smanjuju nastanak otpada, a lokalna zajednica aktivno sudjeluje u uspostavi održive kružne ekonomije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of