kampus

PULSKA STUDENTICA SE POŽALILA DA IH LJETI TJERAJU IZ STUDENTSKOG DOMA. Oni pojasnili o čemu se zapravo radi

Svi studenti stanari Studentskog doma Pula koji su podnijeli prijavu za smještaj u Domu tijekom ljeta jer imaju studentsku praksu ili rade preko Student servisa, bit će smješteni u Domu, kaže voditeljica Doma Josipa Torbarina

| Autor: Duška PALIBRK
Studentski dom Pula

Studentski dom Pula


"Studentica sam na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli te živim u Studentskom domu, gdje će sobe tijekom ljeta iznajmljivati turistima, a studenti nemaju gdje biti te moraju tražiti stanove. Kako saznajemo, za studente je oslobođeno 40-ak mjesta, dok će se ostale sobe iznajmljivati. Puno njih, nažalost, morat će iseliti iz Doma jer je za ljetni smještaj pristiglo više od 40 prijava te se tako studentima koji sada nisu u Domu ni ne pruža prilika za ostvarivanje prava boravka u Domu tijekom srpnja i kolovoza", piše nam jedna pulska studentica.

Ljetne škole

Za komentar smo upitali voditeljicu Studentskog doma u Puli Josipu Torbarinu koja kaže da u Domu nikad nisu iznajmljivali turistima pa neće ni ove godine.

- Iako smo registrirani i za to, isključivo se bavimo smještajem studenata. Svi studenti stanari Studentskog doma Pula koji su podnijeli prijavu za smještaj u Domu tijekom ljeta, a kojih je ove godine znatno više nego dosadašnjih godina, bit će smješteni u Studentskom domu. Osim njih, u Domu će preko ljeta boraviti i grupe studenata koje već šest godina zaredom dolaze u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, čija smo mi sastavnica. To su grupe studenata Ljetne škole hrvatskog i njemačkog jezika iz Austrije, studenti gradišćanski Hrvati i doktorandi doktorske radionice. Svi oni tijekom ljeta imaju obveze na Sveučilištu, nisu to turisti. U Studentskom domu neće boraviti niti jedan turist, ističe Torbarina.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater