edukacijska kuhinja Key+ Gastro punkt

PULJANIN IGOR IVANOVIĆ U EDUKACIJSKOJ KUHINJI PULSKE TRŽNICE Pripremio je jelo kojim se predstavio u MasterChefu

Nakon MasterChefa izradio sam stranicu na Facebooku "Iggy's Cooking" na kojoj ću promovirati tradicionalna, autohtona i moderna istarska jela našim gostima, turistima koji dolaze u Istru. Uskoro će biti dostupna i web stranica, poručuje Ivanović

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Igor Ivanović (snimio Dejan Štifanić)

Igor Ivanović (snimio Dejan Štifanić)


Puležan Igor Ivanović, bivši sudionik kulinarskog showa MasterChef, danas je u edukacijskoj kuhinji Key+ Gastro punkt na pulskoj tržnici pokazao svoje zavidno kuharsko umijeće. Naime, okupljeni su imali jedinstvenu priliku isprobati jelo kojim se predstavio žiriju u MasterChefu, a riječ je o jadranskoj lignji na pireu od graška, serviranoj uz sezonsku salatu. Lignja je sporo kuhana u vakuumu, začinjena limunom i maslinovim uljem aromatiziranim češnjakom i peršinom, a poslužena je uz pire od graška s wasabijem i sezonsku salatu začinjena maslinovim uljem, soli te koricom limete.

Igor Ivanović

Sezonski pijat

Ivanović je uz pomoć kuharice i vlasnice restorana Caruso i Škuža Nataše Šestan Grabovičkić, iza koje je skoro 30 godina iskustva, skuhao dva zanimljiva jela, pripremljena u sklopu serija prezentacijskih aktivnosti pod nazivom „Valorizacija poljoprivredno prehrambenih proizvoda pulskih tržnica s poznatim istarskim kuharima“ koje se odvijaju u spomenutoj edukacijskoj kuhinji, a u suradnji AZRRI-ja i Tržnice Pula.

Ovakvim se prigodnim prezentacijama jela promoviraju i čuvaju vrijednosti domaćih autohtonih namirnica. Drugi pijat koji su predstavili gostima je pravi sezonski, a čine ga sporo kuhani obrazi od boškarina na pireu od buče i kestena, s dodatkom muškatnog oraščića, servirano uz umak od terana i šumskog voća. Jelo su ukrasili dehidriranom ciklom, uljem od ružmarina i maslina te ukrasnim cvijećem. Sve to zajedno, napominje Ivanović, stvara jednu cjelinu koja izgleda lijepo, a što prati i dobar okus.

Igor Ivanović

Upitali smo Ivanovića primjenjuje li naučne tehnike i vještine iz MasterChefa u svojoj kuhinji, na što je odgovorio da se uvijek iz takvih iskustava ponese nešto novo, pa tako u svom radu koristi neke "cake" koje je ondje naučio, a one su, napominje, i više nego dobrodošle.

Istarska jela

- Nakon MasterChefa napravio sam stranicu na Facebooku "Iggy's Cooking" na kojoj ću promovirati tradicionalna, autohtona i moderna istarska jela našim gostima, turistima koji dolaze u Istru. Uskoro će biti dostupna i web stranica, poručuje Ivanović. Napominje da je iz MasterChefa izašao s bogatim iskustvom, uz sve pozitivne i negativne strane.

Igor Ivanović

-Prvi put sam se susreo s televizijskom produkcijom, filmskim studijom, šminkerima i kamerama. Samim time što sam to prošao, već sam bogatiji, dodaje naš sugovornik.

Edukacijska kuhinja nastala je u sklopu EU projekta "KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske", u sklopu programa INTERREG Italija-Hrvatska.

Igor Ivanović

Agencija za ruralni razvoj Istre provodila je KeyQ+ u ulozi vodećeg partnera u razdoblju od 1.siječnja 2018. do 30. rujna 2019. godine, u suradnji s hrvatsko-talijanskim partnerima, među kojima su Grad Pula, Tržnica Pula i Turistička zajednica Malog Lošinja. KeyQ+ je kapitalizirao iskustva projekta KeyQ, financiranog u okviru programa Jadranska prekogranična suradnja, u sklopu kojeg je osnovan Edukacijski gastronomski centar Istre, koji danas djeluje kao platforma za vrednovanje i promociju istarske gastronomije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater