PONOVO SE ČUJU LOPTICE

Pula Sport na dar dobio ČETIRI TENISKA TERENA NA VERUDELI 

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Gradska tvrtka za upravljanje, održavanje i građenje sportskih objekata Pula Sport od sredine srpnja "bogatija" je za još četiri teniska terena, teniski zid i klupski objekt sa svlačionicama. Nakon što je firma Uljanik Standard 5. lipnja predala Gradu dvije parcele s objektima za tenis na Sportsko-rekreacijskom centru Bunarina, pulski gradonačelnik Boris Miletić dodijelio je 15. srpnja te katastarske čestice gradskom poduzeću.

- S danom preuzimanja krenuli smo u sanaciju zapuštenih teniskih terena, ograda i okoliša kako bismo što prije stavili teniske terene u funkciju i omogućili treniranje i igranje mečeva sportašima i rekreativcima. Do kraja srpnja obnovili smo teniske terene, promijenili žičane ograde gdje je bilo potrebno, postavili nove blende (zelene mreže oko igrališta, op.n.) i očistili zapušten okoliš. Teniski centar na Bunarini otvoren je za korisnike s prvim danom kolovoza, rekao je direktor Pula Sporta Ivan Glušac.

Zemljište s terenima dodijeljeno im je bez naknade i na neodređeno vrijeme.

Tko je na Bunarini kao pionir Uljanikovog kluba vježbao servis, bekend i forhend, sjetit će se asfaltnog igrališta s betonskim zidom za trening na istočnom dijelu kompleksa. Uz njega, Pula Sportu pripala su i četiri prava zemljana terena, što sve zajedno ima površinu veću od 3.000 kvadrata. Druga katastarska čestica zelena je površina s klupskim prostorijama, a koja okružuje i ovaj teniski kompleks, ali i susjedna malonogometna igrališta. Površina tog drugog zemljišta veća je od 5.000 četvornih metara, na njemu se nalazi i jedno od dva parkirališta podno terena namijenjeno gostima teniskog kompleksa.

Kako nam Glušac kaže, cilj je uređenja igrališta na Bunarini bio povratak "bijelog sporta" među mlađe generacije Puljana.

- Na terenima, uz rekreativce, treniraju i djeca iz Teniskog kluba Pula što je i bila osnovna intencija revitalizacije teniskog centra kako bi se djeci omogućili adekvatni tereni i termini te kako bi se dodatno popularizirao tenis u našem gradu. Teniski tereni mogu se koristiti od 8 do 22 sata, iako zbog visokih temperatura preporučamo igranje tenisa u jutarnjim i večernjim terminima, upozorava Glušac.

Ovo su prvi sadržaji Pula Sporta na području SRC Bunarina, ali ne i prvi teniski tereni kojima upravlja s obzirom da uzlazne kategorije TK-a Pula imaju trenažne procese i na "Petici", terenu na Verudi preko puta Boćališnog doma.

Sat korištenja terena na Bunarini košta 30 kuna, odnosno 40 kuna ukoliko se koristi rasvjeta. Tako od početka kolovoza ovdje opet odjekuju udarci loptice u mrežicu reketa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater