NOVI KOMUNALNI RED

PULA POSTAJE GRAD ĆUDOREĐA: Na javnim površinama zabranjeno je konzumiranje alkohola, hranjenje ptica, paljenje svijeća i vrebanje turista

| Autor: Borka PETROVIĆ
Arhiva

Arhiva


Ostaje pitanje tko će provoditi novu komunalnu odluku kada se zna da se alkohol pije najčešće u noćnim satima i da su okupljanja mladih u, primjerice, Titovom parku na rivi uz boce pića već postala uobičajena. Naime, komunalni redari imaju svoje radno vrijeme, a ono nije 24 sata na dan

Konzumiranje alkohola na javnim površinama više nije moguće. Barem tako propisuje jedna od odluka novog komunalnog reda Grada Pule koji je prihvaćen na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Članak 43. tako, osim uobičajenih odredbi da na javnim površinama nije dozvoljeno odlagati građevinski materijal i drugi krupni otpad, izlagati slike, knjige ili rabljene stvari, popravljati motorna vozila (osim u opravdanim slučajevima) i obavljati obrtničke radove, prati osobe, životinje, motorna vozila, šetati pse bez nadzora i povodca, pljuvati i obavljati nuždu te paliti ili odlagati otpad pored posuda namijenjenih za tu namjenu, sada donosi i novu odredbu po kojoj je na javnim površinama zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića. Izuzev, navodi se u odluci, kada se površine koriste temeljem odobrenja nadležnog tijela i sukladno aktu kojim se uređuje davanje javne površine na korištenje. 

Režim rada

Ostaje pitanje tko će tu odluku provoditi kada se zna da se alkohol pije najčešće u noćnim satima i da su okupljanja mladih u, primjerice, Titovom parku na rivi uz boce pića već postala uobičajena. Naime, komunalni redari imaju svoje radno vrijeme, a ono nije 24 sata na dan.

- Uvođenje ove odredbe u novu Odluku o komunalnom redu prvenstveno je edukativnog karaktera te je osnovni cilj ukazati kako je takvo ponašanje neprimjereno i neprihvatljivo u našem gradu, pojašnjavaju iz Grada Pule. Ističu da je sadašnji režim rada komunalnih redara do 22 sata, a subotom i nedjeljom do 14 sati, ali postoji mogućnost da se zbog potrebe provođenja komunalnog reda odredi i duže radno vrijeme. U svojim obilascima komunalni redari postupaju i nastavit će postupati sukladno ovlastima, navode nam u odgovoru.

Novim komunalnim redom na javnim površinama zabranjeno je i hraniti ptice, pse, mačke te ostale životinje, postavljati i paliti svijeće na mjestima prometnih nesreća, a zabranjuju se i aktivnosti koje su usmjerene "prema prolaznicima i potencijalnim gostima s ciljem prezentacije ugostiteljske ponude od strane konobara, animatora i ostalog osoblja, ispred i u okruženju ugostiteljskih objekata". Drugim riječima, povlačenja turista za rukav u starom gradu trebalo bi otići u povijest.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater