SANACIJA ZIDA NA KAŠTELU

Završeni radovi na proširenju najužeg dijela Castropole. Neki nisu shvatili da to NIJE PARKIRNO MJESTO!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Proširenje je trebalo olakšati mimoilaženje automobila (Zvjezdan STRAHINJA)

Potporni zid u Ulici Castropola je saniran, točnije izliven je armirano-betonski, a umjesto kamenog zida, koji se prošle jeseni urušio u dvorište na nižu razinu, sada prolaznike i automobile od pada osigurava metalna ograda.

U sklopu sanacije cesta je na najužem svom dijelu bitno proširena, na račun dvorišta prema dogovoru vlasnika i Grada. No, bit će malo koristi od proširenja ceste ukoliko ono bude služilo kao parkirno mjesto, kakvu smo situaciju i snimili, a ne prostor gdje se mogu mimoići vozila koja uskom Castropolom voze u oba smjera.

Visok stari kameni zid između križanja Castropole s usponima sv. Roka i Konzula Istranina pao je jesenas, neki kažu zbog obilnih kiša, drugi tvrde zbog prometa teških kamiona, nakon čega se uz cestu razjapila opasna rupa. Sanacija je krenula početkom svibnja, a tvrtka Cesta radove je trebala izvoditi do početka srpnja, no kako je već početkom ovog mjeseca najavljeno asfaltiranje Castropole, tako je bilo jasno da će sve ići i nešto brže.

U arheološki osjetljivom području, kakvo predstavlja cijeli stari grad i središnje brdo, radovi su se odvijali pod paskom arheologa. U dvorištu pod zidom pronašli su zidne strukture te fresko ukrase i tegule koje ukazuju na ostatke luksuznog rimskog objekta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater