Od 9 do 14 sati

Prometna policija u Puli kontrolirala područja gdje je uočeno veće kretanje pješaka. OD 34 PROMETNA PREKRŠAJA, 13 SU UČINILI PJEŠACI

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (PU Istarska)

Ilustracija (PU Istarska)


Prometna je policija jučer od 9 do 14 sati provodila preventivno-represivnu akciju Zaštita pješaka. Tijekom prometne preventivno-represivne akcije provodio se pojačan nadzor zona raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka.

Tijekom akcije kontrolirano je 21 vozilo te je utvrđeno 34 prometna prekršaja, i to 13 prekršaja pješaka, 5 oduzimanja prednosti prolaska pješacima, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom i 2 ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U osam mjeseci ove godine zabilježeno je 27 prometnih nesreća obaranja pješaka, što je 4% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U pet je prometnih nesreća uzrok nesreće bila greška pješaka, dok su 22 nesreće prouzročene greškom vozača. U prometnim nesrećama stradalo je 26 pješaka, od kojih je osam zadobilo teške, a 18 lakše ozljede, stoga policija i nadalje poziva sve sudionike u prometu da podignu razinu pažnje prilikom sudjelovanja u kretanju na prometnicama s ciljem uspostave boljeg stanja sigurnosti i smanjenja stradavanja u prometu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of