investiranje

PROJEKT VRIJEDAN 2,3 MILIJUNA KUNA. Peruško: Travnjak na pomoćnom igralištu "Drosine" zamijenit će se krajem kolovoza ili početkom rujna

Zamjenu atletske staze na SRC-u Veruda isto ćemo odraditi u tom terminu, možda se protegne i u listopad, a kad završimo s ova dva projekta, fokusirat ćemo se na ugradnju solarnih panela na krov Doma sportova "Mate Parlov", kaže Mario Peruško, direktor Pula sporta

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je Gradu Puli financijska sredstva u iznosu od 800 tisuća kuna za sanaciju, odnosno zamjenu umjetne trave na pomoćnom igralištu pulskog gradskog stadiona "Aldo Drosina". Ukupna vrijednost tog projekta procijenjena je na 2,3 milijuna kuna, za što je Grad Pula zatražio maksimalan iznos od milijun kuna.

Na upit kada bi se zamjena umjetnog travnjaka na igralištu mogla izvršiti, direktor Pula Sporta Mario Peruško kazao je da će to učiniti kada temperature bile najpogodnije.

- Gledat ćemo da izvedemo radove krajem kolovoza ili početkom rujna. Zamjenu atletske staze na SRC-u Veruda isto ćemo odraditi u tom terminu, možda se protegne i u listopad, a kad završimo s ova dva projekta, fokusirat ćemo se na ugradnju solarnih panela na krov Doma sportova "Mate Parlov", ističe Peruško.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća trgovačkom društvu Pula sport dana je suglasnost zaduživanja na 13 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od deset godina - i to upravo radi financiranja kapitalnih investicija. To pak podrazumijeva zamjenu dotrajalog umjetnog travnjaka na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona "Aldo Drosina", zamjenu istrošene atletske staze na stadionu SRC-a Veruda te dobavu i izgradnju sustava fotonaponskih modula u Domu sportova, uz hidroizolacijske radove pripreme krova, odnosno izgradnje male solarne elektrane.

Kako je najavio Peruško u razgovoru za Glas Istre početkom godine, solarna elektrana je jedna od boljih investicija s obzirom na najavljena poskupljenja električne energije i drugih energenata, poput nafte i plina. Time bi se, dodao je, u idućem razdoblju mogla sačuvati djelatnost sporta budući da bi se time smanjili troškovi.

Koliko bi mogao iznositi ukupan trošak svih ovih projekata još nemaju informaciju budući da će, napominje Peruško, to ovisiti o ponudama koje budu pristizale. Uz kredit od 13 milijuna kuna i 800 tisuća kuna od nadležnog ministarstva, solarna elektrana aplicirana je na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, otkriva Peruško.

Govoreći o uređenju, odnosno proširenju igrališta na Valkanama o kojem su se vodile brojne rasprave, Peruško je odgovorio: "To još ne vodimo, kad se pravni interes bude prebacio na Pula sport, onda ćemo znati više o tome".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini