NOVOST JE GASTRO PUNKT NA KATU TRŽNICE

PROJEKT KEYQ+ Edukacijska kuhinja otvorena za suradnju

| Autor: Borka PETROVIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Gradska tržnica tradicionalno je mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući posjetioce, sugrađane i strane goste kojima itekako imamo što vrijednoga pokazati, rekla je dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci

U Komunalnoj palači u Puli ovog je tjedna u sklopu EU projekta KeyQ+ održana konferencija i predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ Gastro punkt, u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, Grada Pule i AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Cilj konferencije bio je predstavljanje nastanka edukacijske kuhinje - od ideje do realizacije, njenih mogućnosti i potencijala te da se na taj način zainteresiraju potencijalni partneri i korisnici za suradnju. 

Edukacijska kuhinja

Ovo predstavljanje edukacijske kuhinje EU projekta KeyQ+ otvorila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je zahvalila svima koji su se priključili ovom predstavljanju i vrijednom projektu.

- Gradska tržnica tradicionalno je mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući posjetioce, kako naše sugrađane, tako i strane goste kojima itekako imamo što vrijednoga pokazati, istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Ispred nositelja projekta AZRRI-ja Jasenka Kapuralin, voditeljica projekta, predstavila je projekt "KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske", čiji je cilj, kako je rekla, obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja novim turističkim proizvodima temeljenih na zajedničkoj kulturnoj, te posebice kulinarskoj baštini.

- Počevši od prve faze i projekta KeyQ do danas i skorog finaliziranja projekta KeyQ+, realizirano je puno ideja, materijala koji valoriziraju, ne samo lokalnu gastronomiju i uključenih partnera, već omogućuju da se konkretno proizvođači pomognu te potaknu za ostanak na seoskim domaćinstvima, ostaju uz poljoprivredu i stočarstvo, jer se kroz neke nove forme i putove do tržišta, njihov rad više cijeni i valorizira, istaknula je Kapuralin. 

Inovativni meniji

Direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc sudionicima je predstavio samu edukacijsku kuhinju KEYQ+ Gastro punkt na katu tržnice. Pritom je pozvao sve koji mogu imati interesa za korištenjem tih prostora da se obrate na kontakte Tržnice d.o.o..

- Ova je konferencija organizirana da vam predstavimo novu edukativnu kuhinju na katu najljepše tržnice u Hrvatskoj. Kroz ovaj projekt je želimo dodatno revitalizirati, učiniti da tržnica bude svima neizostavno mjesto za posjetu, bilo domaćem ili inozemnom gostu, a našim sugrađanima još ugodnije mjesto opskrbe i susreta. Pozivam sve zainteresirane subjekte, fizičke i gospodarske, potencijalne partnere kao što su škole, vrtići, pučka i otvorena učilišta, udruge koje promoviraju brigu o prehrani i hrani koju konzumiramo te ostale, da se obrate i dođu koristiti mogućnosti ovog novog objekta na katu pulske tržnice, rekao je Perc.

Brojni uvaženi gosti podržali su ovaj projekt,, koji su nakon zanimljivog predstavljanja u pulskoj Komunalnoj palači, obišli edukacijsku kuhinju na pulskoj tržnici gdje je organizirana degustacija drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim istarskim proizvodima.


Podijeli: Facebook Twiter