POTPUNO ČUDNA ODREDBA

Prodaja pića na kioscima u Puli odvija se normalno, usprkos zabrani. Mali vlasnici su bijesni: "Uzimaju nam od usta"

| Autor: Ružica KORACA
Pića na kiosku su normalna stvar svugdje, osim u Puli

Pića na kiosku su normalna stvar svugdje, osim u Puli


"Oduka je užasna. Mi radimo i nedjeljnom cijeli dan i kada ljudi idu šetati nemaju gdje uzeti vodu ili sok osim ovdje. Sada zimi možda i neće biti problem, ali mislim da je ljeti turistima lakše samo uzeti vodu ili neki napitak na kiosku, umjesto da traže supermarket kojih u centru grada ima samo nekoliko, pa još i da tamo čekaju red", kazala nam je trgovkinja u jednom pulskom kiosku smještenom blizu centra grada.

Malo tko se može pomiriti s odlukom Grada Pule o zabrani prodaje kave i pića na kioscima, a sve s obrazloženjem da se na taj način ugrožava poslovanje u "čvrstim objektima", dakle u kafićima.

Ta odluka odjeknula je cijelom zemljom jer je malo tko ikad čuo za nešto takvo.

Čeka se reakcija velikih tvrtki poput Tiska, a mali privatnici također negoduju.

"Da, tu nam je i dio zarade, moramo i mi od nečega živjeti. Radimo non stop. Nema za nas ni svetka ni petka. Na tisku šalju pakete, naplaćuju račune, sve je to provizija, a mi mali poduzetnici, nama se ovom odlukom uzima iz usta", kazao nam je vlasnik privatnog kioska iz Pule.

Objašnjavaju da je odluka stupila na snagu, ali do 10. siječnja (idući ponedjeljak) traje vrijeme prilagodbe. Koliko se moglo vidjeti jučer u Puli, prodaja pića na kioscima se normalno odvija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter