BOŽIĆ U LABINU

BAJAGA NAPUNIO LABINSKU DVORANU Večer u znaku rocka, popa, balada i sentiša

| Autor: Branko BIOČIĆ

Publiku je prije Bajage sat vremena raznovrsnim repertoarom zagrijavao domaći duo Ex New, odnosno Aleks Hrvatin i Olja Frolo, koji su svoj raznovrstan nastup posvetili i nedavno tragičnom poginulom kolegi glazbeniku Ivanu Bateliću

  

"Plavi safir", "Dobro jutro, džezeri", "Kad hodaš", "Tamara", "Berlin", samo su neki od hitova koji su odjekivali u punoj dvorani labinskog sportskog centra "Franko Mileta" na koncertu Bajage i Instruktora održanim u petak navečer.

Brojni fanovi

Budući da je koncert kasnio, dvoranom se pri ulasku Bajage i njegove grupe prolomilo i nekoliko zvižduka, neki u znak prosvjeda zbog debelog kašnjenja bez objašnjenja, a neki i u znak pozdrava legendarnoj pop i rock zvijezdi. Nije to bilo prvo gostovanje Bajage u Labinu, svirao je prije desetak godina i na Dubrovi, a kako često nastupa u Istri i preko Učke, stigli su njegovi fanovi i izvan Labinštine.

Publiku je prije Bajage sat vremena raznovrsnim repertoarom zagrijavao domaći duo Ex New, odnosno Aleks Hrvatin i Olja Frolo, koji su svoj raznovrstan nastup posvetili i nedavno tragično poginulom kolegi glazbeniku Ivanu Bateliću. Među publikom je bilo i puno mladih koji u zlatna Bajagina vremena nisu bili ni rođeni, ali znaju pjevušiti stihove njegovih pjesama. Prevladavala je ipak srednja generacija koja je glazbeno odrastala uz Bajagine hitove.

U publici su viđeni saborski zastupnik Tulio Demetlika, te osobe iz političkog i javnog života Labinštine i šire. Naravno bili su tu i brojni tinejdžeri koji dolaze na besplatne koncerte radi druženja.

Dobra atmosfera

Najvatreniji su bili oni ispred pozornice, dok se veliki dio odlučio za sjedenje na tribinama. Popularni Bajaga & Instruktori, koji su svoj vrhunac imali u drugoj polovici 80-ih godina, pokazali su da su još uvijek unatoč upornoj kiši veliki "mamac" za publiku, a svojom kombinacijom rocka i popa, balada i sentiša zaslužili su i nakon 35 godina karijere sve komplimente za svoju angažiranu svirku.

Nakon Bajage & Instruktora publiku je nastavio zabavljati lokalni DJ Haris Bašić. Može se reći da je publika uživala u prvoj večeri četvrtog programa Božić u Labinu. Druga večer rezervirana je za Tribute bend Pink Floyd, a nakon toga ljubitelji elektronske glazbe preselit će u Lamparnu do jutarnjih sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter