SVJETSKI DAN DJECE

PRIZNANJE UNICEF-A: Arena Hospitality Group dobar primjer poduzeća odgovornog prema djeci

| Autor: Erika FILIPLIĆ
Arena Hospitality Group, Hotel Park Plaza Histria

Arena Hospitality Group, Hotel Park Plaza Histria


Povodom Svjetskog dana djece UNICEF-ov Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje predstavio je primjere dobre prakse hrvatskih poduzeća koja su odgovorna prema djeci. Arena Hospitality Group izabrana je među 14 hrvatskih poduzeća kao jedina hotelska i turistička kompanija s pokazanom dobrom i pozitivnom praksom odgovornosti prema djeci.

Projektom se željelo doznati kako pojedina poduzeća u Hrvatskoj poštuju dječja prava u praksi, jačati vidljivosti poslovnih praksi hrvatskih poduzeća koja uvažavaju prava i dobrobit djeteta i time motivirati ostala poduzeća na aktivniji angažman oko dječjih prava. Projekt se provodio kroz prakse i politike u različitim područjima - od radnog mjesta po mjeri djece i obitelji, preko proizvoda i usluga koji podržavaju dječja prava, do doprinosa zajednici i očuvanja okoliša u kojemu djeca rastu i razvijaju se.

Arena Hospitality Group jedno je od prvih poduzeća u Hrvatskoj koje je usvojilo politiku zaštite djece u svojim poslovnim procesima i aktivnostima. Politika o zaštiti djece AHG-a vrlo detaljno definira okolnosti, odgovornosti, zakonsku podlogu, procese djelovanja i sve druge informacije potrebne za adekvatnu reakciju.

Kako bi stekli znanja o društveno odgovornom poslovanju koje poštuje i promiče prava djece, predstavnici AHG-a pohađali su UNICEF-ovu CSR akademiju „Djeca su naš najvažniji posao” tijekom 2019. godine. Nakon održane edukacije, AHG grupa započela je u suradnji s UNICEF-om proces procjene utjecaja svog poslovanja na dječja prava (Children’s Rights Impact Assement).

Na konferenciji dodjele UNICEF-ovog priznanja sudjelovala je članica Uprave i direktorica marketinga i prodaje AHG-a Manuela Kraljević.

- Želimo biti pokretači pozitivnih promjena i dobrih praksi u našoj sredini i nadamo se da će sve više kompanija krenuti istim putem. Vjerujemo da je za budućnost najveća vrijednost stvaranje dugoročno održivog i odgovornog poslovnog modela, što između ostalog uključuje i politiku zaštite djece koja se temelji na načelima zaštite djece i njihovog zdravlja, sigurnosti te dobrobiti i razvoja. S UNICEF-om smo se upoznali i započeli suradnju prije par godina na drugom projektu, ali od tada u njima vidimo novog prijatelja i snažnog partnera s najboljim međunarodnim iskustvom u usmjeravanju tvrtke kao što je naša. Vjerujemo da je naše zajedničko putovanje tek započelo, jer ne zaboravimo - djeca su naš najvažniji posao, kazala je Kraljević.

U svom osvrtu na trenutno stanje u Hrvatskoj vezano uz poslovne prakse odgovorne prema djeci predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo je rekla: „Svako poduzeće, bilo da je malo ili veliko, izravno ili neizravno utječe na živote djece. Zato je vrlo važno da poslovni sektor kroz svoje svakodnevno poslovanje i pri razvijanju strateških planova ima na umu najbolji interes djeteta. Ponosni smo na ovu inicijativu koja je kroz suradnju s mladima po prvi put pokazala kako neka hrvatska poduzeća provode odgovorne inicijative za djecu i njihove obitelji. Vjerujemo da će izdvojene poslovne prakse poslužiti kao inspiracija i drugim poduzećima da u Hrvatskoj primijene slične inicijative i maksimiziraju rezultate za djecu.“

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini