IZ GRADA APELIRAJU

PRIDRŽAVAJTE SE MJERA: Na dječjim igralištima i rekreacijskim poligonima treba izbjegavati grupiranja

| Autor: D. PALIBRK
(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Otvorivši dječja igrališta, iz Grada apeliraju na roditelje, none i noniće, odnosno rodbinu koja brine o djeci da se prilikom korištenja igrališta pridržavaju svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo kako bi mališani i svi ostali bili zaštićeni i sigurni.

- S obzirom na rizik prijenosa bolesti Covid-19 prilikom korištenja dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome treba održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metar. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju, odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće. Za vrijeme boravka na igralištu preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama, uz sve druge opće higijenske mjere, kaže Aleksandar Matić, gradski pročelnik i direktor Castruma Pula 97.

Opće mjere prevencije dostupne su na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Dodatne-upute-zapojedince-kolektive-i-poslodavce.pdf. Matić poziva građane da se pitanjima u vezi s dječjim igralištima, kao i prijedlozima za daljnje uređenje i sanaciju obrate Castrumu na e-mail igralista@castrum-pula.hr ili pozivom na telefon 535-710.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater