PROJEKT S EKOLOŠKOM PORUKOM

PREPLIVAT ĆE JADRANSKO MORE OD PULE DO CERVIE: Plivač Di Giorgio krenuo u plivačku avanturu iz Gortanove uvale

Di Giorgio planira preplivati 138 kilometara u nekoliko dana (od 26. do 30. srpnja) * Projekt Across me ima važnu ekološku konotaciju te ima za cilj podići svijest javnosti o onečišćenju mora otpadom i plastikom

| Autor: Glas Istre
Talijanski plivač Andrea Di Giorgio pokušat će preplivati Jadransko more od Pule do Cervie

Talijanski plivač Andrea Di Giorgio pokušat će preplivati Jadransko more od Pule do Cervie


Iz Gortanove uvale je startao projekt "Across-me" koji se održava u organizaciji Grada Cervie (Emilia-Romagna) iz Italije uz podršku Grada Pule. Startu je u ime Grada Pule prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

- Želim vam srdačnu dobrodošlicu u ime gradonačelnika Filipa Zoričića i moje osobno ime. Raduje me što imam priliku upoznati vas i što će u našem prekrasnom gradu danas započeti ova vrijedna inicijativa kojom se podiže svijest o onečišćenju mora. Koristim priliku pohvaliti gospodina Andreu "Pelo" Di Giorgio prvenstveno na hrabrosti i od srca želim puno uspjeha, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

U sklopu projekta "Across-me" talijanski plivač Andrea "Pelo" Di Giorgio pokušat će preplivati Jadransko more od Pule do talijanske Cervie kako bi oborio novi rekord i podigao svijest javnosti po pitanju onečišćenja mora. Di Giorgio planira preplivati 138 kilometara u nekoliko dana (od 26. do 30. srpnja). Projekt Across me ima važnu ekološku konotaciju te ima za cilj podići svijest javnosti o onečišćenju mora otpadom i plastikom te prikuplja sredstva za udrugu Sea Shepherd Italia Onlus koja se bavi očuvanjem ekosustava pod nazivom "Operation Clean Waves".

O projektu se snima istoimeni dokumentarac kojeg snima i producira Free Event, vodeća tvrtka u zabavi i video produkciji, a koja prati Di Giorgia još od proljeća kada su započele pripreme i trening za ovaj poduhvat. Projekt je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Cervie i Turističke zajednice Emilia Romagna. U ime Grada Cervie startu je nazočila pročelnica za sport Michela Brunelli koja je zahvalila Gradu Puli na podršci u realizaciji ovog projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter