PULA

Predstavljanje programa i kandidata liste "Moja voljena Hrvatska" u Puli

| Autor: Glas Istre

Danas je u Puli predstavljen programa i kandidat za predstojeće parlamentarne izbore u VIII. izbornoj jedninici "Moja voljena Hrvatska".

- Radimo i stvaramo, ali nam gospodarstvo nazaduje. Živimo u vremenima demokracije i slobode mišljenja, ali nam se stalno podmeću pitanja koja stvaraju društvene podjele. Time se manipulira društvom i odvraća pozornost od svih istinski važnih gospodarskih i društvenih problema, rečeno je.

Uzrok sveopćeg beznađa i stanja depresije zbog kojeg smo prisiljeni mnogo raditi i opet biti nesigurni su netransparentnost i neodgovornost u radu političkih struktura te neracionalnost i neefikasnost odluka onih koji raspolažu javnim sredstvima. Najvažnija javna sredstva su proračuni i javna imovina. Javne nabave,razni natječaji su netransparentni te potiču korupciju i nepotizam. Javne investicije često nemaju dugoročno opravdanje, a cijene su uvijek veće od realnih. Prihodi od javne imovine su uvijek zanemarivi u svim javnim proračunima. To iz razloga što se sveukupnom imovinom manipulira za osobne,stranačke i druge partikularne interese kako bi političari i političke strukture zadržale svoj utjecaj. Sve to mi financiramo i to je trošak koji mi snosimo. Mogućnosti kojima raspolažemo kao država, ali i županije te svi gradovi i općine su vrijedni. 

- Mi kao stranka i ja kao predstavnik uvijek ćemo zastupati sve one vrijedne osobe koje svojim radom i u svojim djelatnostima stvaraju novododanu vrijednost i tako stvaraju raspoloživi dohodak. One koji taj dohodak i troše moramo uvjetovati da s tim upravljaju savjesno, kako bi izbjegli dodatnu rasprodaju vrijedne imovine i dodatnog zaduživanja, rekao je Marijo Vujica, nostelj kandidacijske liste.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum