PULA

Pula: Predstavljena Nezavisna lista Filipa Zoričića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nositelj Nezavisne liste za lokalne izbore u Puli Filip Zoričić u ponedjeljak je predstavio svoj program i poručio kako je ovo jedna nova gradska priča o ljudima koji žele graditi bolje mjesto za život i koji su odlučili "svoje osobne uspjehe i dio sebe dati društvu i zajednici u kojoj žive".

Upravo će Zoričić biti kandidat za pulskog gradonačelnika na idućim lokalnim izborima dok je kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ivona Močenić, neuropedijatrica u pulskoj Općoj bolnici. 

"Ovo je priča koja ima svoju viziju, koja gleda naprijed i ne vraća se nazad jer u gradu Puli ne smije i ne može biti ideologije, osim ideologije boljeg grada kakvog zaslužujemo svi. Nema jednoga i glavnoga, ovo je timska igra", kazao je Zoričić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako će glavna tema te nezavisne liste biti apsolutno otvoren proračun po uzoru na grad Bjelovar.

Ustvrdivši kako žele Grad vratiti građanima jer, kako su naveli "Pula je grad koji treba dobar tim te konkretan, odlučan i odličan menadžment", članovi ove Nezavisne liste poručili su kako centar grada mora postati dnevni boravak i pješačka zona. Traže i 50 posto manje cijene vrtića te stjecanje prava upisa neovisno o zaposlenosti kao i besplatan gradski prijevoz za sve učenike. 

"Želimo stvoriti poslovnu zonu i poduzetničke centre, beneficije i subvencije za poduzetnike s time da Pula treba i Strategiju razvoja sporta, IT generaciju i mjesto koje će razvijati nove kompetencije i izvrsnost", istaknuo je nositelj liste Filip Zoričić. Dodao je kako im je cilj ući u drugi krug, ući sa što više mandata u pulsko Gradsko vijeće te ponuditi drugačiju politiku.

Po pitanju županijskog Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun iz Nezavisne liste poručuju kako taj centar može biti onoliko ispravan koliko je ispravna sirovina koja u njega dolazi.

"Osnovni cilj je poraditi na povećanju postotka selekcije otpada i odvajanju odnosno selektiranju organskog otpada iz komunalnog kako bi se sastav komunalnog otpada doveo do razine za koje je Kaštijun projektiran", ustvrdili su iz Nezavisne liste. Dodali su i kako je jedna od solucija razmisliti o još jednom manjem centru u središnjoj ili sjevernoj Istri kako bi se rasteretio Kaštijun te smanjio utjecaj zahvata centra na okoliš i obližnja mjesta. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater