PROGRAM MINISTARSTVA KULTURE

Potvrđen koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni. SAZNAJEMO I DATUM

| Autor: Glas Istre
Marko Perković Thompson

Marko Perković Thompson


Ako bude dozvoljavala epidemiološka situacija, Marko Perković Thompson ipak će nastupiti u pulskoj Areni, i to na Velu Gospu, 15. kolovoza ove godine.

Veliki je to preokret s obzirom da su do sada iz Pule stizale odbijenice na svaku ideju o Thompsonovom koncertu u Areni zbog poznate simpatije tog pjevača prema fašističkoj NDH. No sada je koncert, čini se, neizbježan, jer se organizira u sklopu programa Ministarstva kulture za pomoć estradnim djelatnicima.

Kao što je poznato, popularne pjevačice i pjevači, ali i članovi njihovih koncertnih timova, među najpogođenijima su zbog pandemije koronavirusa jer je njihova industrija praktički potpuno zagašena već godinu dana. Da bi im pomoglo, Ministarstvo kulture organiziralo je i platilo niz koncerata svih najpoznatijih hrvatskih pjevača u svim dijelovima Hrvatske.

Kako su ovi koncerti izazvali veliku pažnju i potražnju, Ministarstvo kulture je izvođače, lokacije i termine stavilo u ždrijeb, po kojem je ispalo da će Thompson pjevati u Areni na Velu Gospu. I to je sada definitivno jer nema prava žalbe.

Kontaktirali smo gradonačelnika Pule Borisa Miletića koji je kratko rekao da će Pula tolerirati ždrijeb takav kakav jest. Dodao je da smo mogli proći i gore, jer će primjerice u Rijeci, za Uskrs, u Perivoju Majke Božje Trsatske pjevati Maja Šuput.

Kako saznajemo, najveću istarsku zvijezdu Alena Vitasovića dopao je nastup u Kninu 5. kolovoza na Dan Oluje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater