PRVE IZJAVE NOVIH ČELNIKA

POST FESTUM IZBORA U IDS-u PULE. DEKOVIĆ: Shvatili smo poruku izbora i želimo bolji IDS. GOBO: Vraćamo se svojim temeljnim vrijednostima

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Edi Gobo i Daniel Deković

Edi Gobo i Daniel Deković


Nakon katastrofalnog izbornog rezultata IDS-a na nedavnim lokalnim izborima i gubitka obje razine vlasti u najvećem istarskom gradu, bilo je jasno da je vodstvo pulske stranačke podružnice spremno za "generalni remont", a on se u velikoj mjeri i dogodio na jučerašnjoj Izbornoj skupštini.

Osam od ukupno deset mjesta u novom predsjedništvu gradske podružnice, uključujući i mjesto predsjednika pulskog IDS-a, na izborima su osvojili predstavnici onog dijela članstva koje je već neko vrijeme otvoreno nezadovoljno potezima još uvijek aktualnog stranačkog vodstva i predsjednika Borisa Miletića.

Za novog predsjednika IDS-a Pule fiducijari su, birajući između Danijela Dekovića i Marina Lerotića, povjerenje dali predsjedniku MO Busoler Dekoviću.

"Želim biti vrlo jasan i konkretan i poručiti da su sinoć IDS-ovci Pule poslali jasnu poruku svojim sugrađanima: Shvatili smo poruku ovih izbora i želimo bolji IDS, IDS koji će opravdati vaše povjerenje i ponovno postati pobjednička stranka u Puli", komentirajući izborne rezultate kazao nam je novi predsjednik IDS-a Pule Deković.

U svom govoru i zahvali fiducijarima poručio je kako u stranci više nitko neće biti marginaliziran ili uklonjen zbog drugačijeg mišljenja, te da mu je želja da zajednički grade odnose kao timski igrači.

"Kroz svoj posao i kroz sport sam naučio da je tim jako bitan i od svih članova očekujem da se uključe u ovu priču građenja novog i boljeg pulskog IDS-a. Stoga je moja poruka bila da nisam na ovo mjesto došao samo da bih slušao njihove pohvale, već da očekujem i kritike za sve ono što smatraju da krivo radimo, kako bi to ispravili i išli u pravom smjeru", kazao je Deković.

Uz Dekovića, u novo Predsjedništvo pulske podružnice IDS-a izabrani su Fabrizio Radin, Ivan Belobrajdić, Diana Kukić Desko, Enes Ibrahimović, Slađana Radošević, Ileana Zahtila Blašković, Robert Cvek i Edi Gobo, koji je upravo jedan od onih koji je zbog svoje kritike pojedinih poteza stranačkog vodstva bio praktički politički "eutanaziran".

Njegov veliki "come back", prvo u podružnicu, a zatim i u Predsjedništvo, najava je mogućeg povratka u gradsku politiku još nekih odbačenih stranačkih disidenata, prije svega nekadašnjeg predsjednika Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Marka Martinčića.

"Rezultat sinoćnjih izbora može značiti samo jednu stvar, a ta je da se IDS vraća svojim temeljnim vrijednostima. To se prvenstveno odnosi na poštivanje svačijeg mišljenja unutar stranke i onih politika koje smo zacrtali devedesetih godina, a od kojih smo se u ovom periodu odmaknuli", kaže Edi Gobo.

Na Skupštini je poručio kako se IDS ne smije više olako odricati svojih vrijednih članova i da svakom čovjeku treba pronaći mjesto, odnosno da se nitko ne smije više naći u poziciji da se osjeća kao "odbačena krpa", samo zato što se nekom zamjerio.

"Vodstvo IDS-a se u zadnjem periodu tako odnosilo prema meni, ali i mnogim drugima, te takva praksa definitivno mora prestati", zaključio je Gobo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini