Policijsko POJAČANJE

Policijski psi nezamjenjivi su suradnici. Zahvaljujući ekstremno istančanom njuhu, DROGU I EKSPLOZIV OTKRIVAJU U TRENU


Službeni psi jako su korisni u otkrivanju nelegalnog posjedovanja eksploziva ili narkotika, u pripremi velikih javnih okupljanja, nogometnih utakmica ili pak osiguranja štićenih osoba, kada je njihova uloga da pregledaju prostor kako bi se otklonila sumnja od postavljenih eksplozivnih naprava i u tome su gotovo nezamjenjivi, istaknula je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović

 

Policijska uprava istarska odnedavno ima novog pomagača - policijskog psa Duksa. Ovaj dvogodišnji njemački kratkodlaki ptičar na svoje je "radno mjesto" stupio prije tek tri mjeseca i nedavno je na pulskom autobusnom kolodvoru imao svoju prvu veću zapljenu - otkrio je čak kilogram heroina! Službeni pas, pod vodstvom vodiča, policajca Ivice Šesta, izvrsno radi svoj posao. Kako doznajemo, iako je već bio u nekim akcijama, to je njegovo prvo veće otkriće.

Službeni psi, doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović, jako su korisni u otkrivanju nelegalnog posjedovanja eksploziva ili narkotika, u pripremi velikih javnih okupljanja, nogometnih utakmica ili pak osiguranja štićenih osoba, kada je njihova uloga da pregledaju prostor kako bi se otklonila sumnja od postavljenih eksplozivnih naprava i u tome su gotovo nezamjenjivi.

Obuka u Zagrebu

No, Duks nije jedini pas koji je zaposlen u PU Istarskoj. Glasnogovornica Vitasović kaže da su policajci odnedavno "pojačani" sa čak tri službena psa, nakon što su neki otišli u zasluženu mirovinu.

Policajac Šest o Duksu se brine već osam mjeseci, otkako ga je s 11 mjeseci preuzeo iz Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa iz Zagreba gdje je ovaj pas završio "školu" za detekciju droge. O trogodišnjoj Aylli, belgijskoj ovčarki istreniranoj za detekciju eksploziva, brine se policajac Kristijan Orešković. Ovčarka Dixa radi sa svojim službenim vodičem Daliborom Ivančićem, te je i ona obučena za detekciju eksploziva. (Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum