NAJNOVIJEPROLAZ NAŠE SLOGE

PODUZEĆE CESTA UVELO KONTROLU Zaključali kortu u kojoj su se mnogi besplatno parkirali, sad mogu samo oni


U petak navečer nekoliko je automobila Puljana ostalo zatvoreno u unutrašnjem dvorištu prolaza Naše sloge na rivi. Tu su se posljednjih nekoliko godina ljudi često znali parkirati, a što je najbolja stvar, to su činili besplatno.

Neki su, doznajemo, odmah zvali broj koji je bio istaknut na kapiji (koji pri ulasku u dvorište nisu zamijetili jer prostor nije osvijetljen), a neki su se snašli do kuće pa čekali iduće jutro, misleći da će se sutra željezna vrata otvoriti. No, pogriješili su.

"Poljubila" vrata

- Sutradan sam otišla na tržnicu pa otišla po auto. No, s rukama punim vrećicama ponovo sam "poljubila" vrata. Nazvala sam broj i doista, čovjek koji mi se predstavio kao djelatnik tvrtke Cesta stigao je za desetak minuta i otključao dvorišna vrata, veli nam jedna čitateljica.

Što se događa, od kada se prostor zatvara i zašto upitali smo tvrtku Cesta i Grad Pulu. Direktor Cesta d.o.o. Miro Mirković potvrdio nam je da se radi o prostoru u vlasništvu Grada Pule, od kojeg su dobili odobrenje da taj dio, kako je naveo, drže pod kontrolom.

- Svašta se pod okriljem noći događalo u tom dvorištu. Okupljali su se mladi, možda i narkomani, nedavno je došlo i do požara. Uglavnom, ovaj je dio bio van kontrole, kaže Mirković dodajući da im je Grad prostor dodijelio na korištenje, a oni su ga zatvorili za svoje potrebe.

Imaju arhivu

Na pitanje kako to da su Puljanima onda ostali auti zaključani, pojašnjava kako se to zbilo u petak, kada je bio prvi dan da se prostor zaključao i da je to odmah riješeno. Podsjetio je da ovdje Grad Pula i Turistička zajednica imaju arhivu i da se ovaj dio mora držati pod kontrolom kako se ne ni ponovo dogodio nekakav incident.

Nadležne u gradu upitali smo za koliko su prostor iznajmili, odnosno o kakvom je zakupu riječ te tko sve ima ključeva od dvorišnih vrata, ali do zaključenja članka nismo dobili odgovor.(B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam