MORALA JE HITNO NA OPERACIJU

PITANJE ŽIVOTA I SMRTI: Teško bolesnoj Puljanki nisu stigli nalazi jer NEMA DOVOLJNO POŠTARA. Pošta: Situacija se stabilizira, radimo na poboljšanju dostave u Istri


Kako nalaz nije stizao, kćerka Ilije Guberine sama je otišla u Rijeku po nalaz i snimke, a potom nastavila za Zagreb na operaciju. Ta joj je dokumentacija bila neophodna za nastavak pretraga, a na kraju i za operativni zahvat o kojem joj ovisi život

 

"Moja kćerka je teško bolesna, a nalaz koji je poslan iz Rijeke i s kojim hitno treba na operaciju u Zagreb još uvijek nije došao na našu adresu. Iz riječke poliklinike su nam potvrdili da je poslan još 30. prosinca 2018., ali u pulskoj pošti su rekli da jednostavno nemaju dovoljno poštara i da zbog toga pošiljka kasni", požalio nam se jučer Ilija Guberina.

Situacija je nažalost takva, priča Ilija, da se radi o hitnoći. Radi se zapravo o pitanju života i smrti, o danima, satima jer je riječ o zloćudnoj bolesti. Njegova je kćerka, ističe, svakodnevno zabrinuto zvala polikliniku u nadi da će saznati neku novu informaciju. No, sestra joj je iz dana u dan ponavljala istu rečenicu: "Nalaz je poslan 30. prosinca". Na kraju nije imala izbora. Sama je otišla u Rijeku, u polikliniku gdje je obavila pretragu pomoću metode pozitronske emisijske tomografije (PET/CT) po nalaz i snimke, a potom nastavila za Zagreb na operaciju. Ta je dokumentacija, naime, bila neophodna za nastavak pretraga, a na kraju i za operativni zahvat o kojem joj ovisi život.

Iznenadili ga

Nije mu jasno, kaže, kako je uopće došlo do toga. Prošlo je 12 dana otkad je nalaz poslan iz bolnice u Rijeci, a u Puli ga još uvijek nitko nije dostavio. Iznenađuje ga i razina nonšalantnosti s kojim su im u glavnoj pošti rekli da nemaju dovoljno radne snage. To se, smatra, ne bi trebalo događati. Mišljenja je da pošta ne bi trebala preuzimati obavezu raznošenja pošiljka ako ih nije u stanju dostaviti. (Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum