GRADSKE ŠUMICE

Pad stabla ili grane dojaviti Gradu ili Hrvatskim šumama: ŠUMICA NA LUNGOMAREU UREĐIVAT ĆE SE OD JESENI

| Autor: Borka PETROVIĆ
Napuknute grane ovih će se dana ukloniti

Napuknute grane ovih će se dana ukloniti


Šumica Lungomare je u lošem stanju. Ustvrdila je to naša čitateljica (podaci poznati redakciji) koja ovuda svakodnevno hoda. Kako nam je ispričala, nedavno je na skretanju prema pročistaču, prečacem do mora koji mnogi koriste, vidjela kako je baš na završetak stepenica pala velika borova grana.

- Sva je sreća da u trenutku pada na puteljku nije bilo nikoga, posebice jer ovuda prolazi puno ljudi, kazala nam je čitateljica dodajući da je u vrijeme kada je slikala popadale grane u derutnoj šumici, ovuda prolazila i grupa vrtićke dječice. Od odgojiteljica je doznala, prenosi nam, da se ovdje često znaju igrati te da će i same dati prigovor na sigurnost šumice.

Upitali smo u Gradu Puli tko je zadužen za brigu o ovoj i drugim gradskim šumicama. Odgovaraju da se šumice na području grada konstantno održavaju i uređuju, a posebna se pažnja pridaje upravo onima koje se učestalo koriste, poput ove na Lungomareu.

- Upoznati smo sa stanjem i odmah po prijavi o padu grane na teren su izašli djelatnici Hrvatskih šuma koji će tijekom narednih dana sanirati ovu lokaciju. Daljnje uređenje šumice Lungomare, kao i ostalih šumica u gradu, nastavit će se na jesen, odgovaraju iz Grada te pozivaju građane da sve uočene situacije u šumicama koje zahtijevaju intervenciju prijave Gradu Puli ili Hrvatskim šumama kako bi se moglo brzo djelovati. Jer, kako navode, šuma je živi organizam i nije moguće predvidjeti svaki pojedinačan lom stabla ili grana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater