SKIJANJE na zoncolanu

Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce: ISTARSKI "HIRSCHER" TOMISLAV POPOVIĆ POMEO KONKURENCIJU


Vrsaran Tomislav Popović, u kategoriji veterana, bio je najbolji veleslalomaš na 11. otvorenom prvenstvu Poreča u toj skijaškoj disciplini za mladež i rekreativce, koje se u sklopu Kupa Istre u veleslalomu, održalo na talijanskom skijalištu Zoncolan iznad Ravascletta. Popović je doslovce pomeo konkurenciju s više od sekunde prednosti u dvije vožnje. Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Robert Črnjević iz Zaboka, a treće mjesto Bojan Božić iz Umaga.

Prijavljen 31 takmičar u 10 kategorija

Predivan i sunčan dan, na Zoncolan je privukao na stotine skijaša iz Istre koji su, u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo i Agencije Zeaturs iz Pule, pohrlili na snježne padine podno brda Tamai na skoro dvije tisuće metara nadmorske visine. Na samu trku se prijavio ukupno 31 takmičar u deset kategorija.

U kategoriji starijih veterana najbolji je bio Josip Franković iz Buja, drugo mjesto pripalo je Dubravku Grgiću iz Umaga, a treće mjesto Marijanu Široki također iz Umaga. U kategoriji veterana Tomislav Popović je slavio ispred Roberta Črnjevića iz Zaboka i Lucijana Visintina iz Umaga. Kod seniora, zlatnu medalju je zaslužio Bojan Božić, srebrnu Ivan Štefek, a broncu Mirian Visintin svi iz Umaga.

Kod juniora je slavio Puljanin Andrea Milohanović, a kod dječaka Marko Bokavšek iz Umaga. U kategoriji mlađih dječaka prvo mjesto je osvojio Antonio Laginja iz Rovinja, drugo mjesto pripalo je Vitu Čosiću iz Poreča, a treće mjesto Franetu Benassiju također iz Poreča.

Nježniji spol je u četiri kategorije imao osam takmičarki. U skupini Dama najbolja je bila Romina Brenko iz Pomera koja je bila bolja od Katije Luketić iz Poreča i Keti Visintin iz Umaga. Olga Visintin iz Umaga je osvojila zlatnu medalju u kategoriji Juniorki, dok je srebro išlo oko vrata Maje Šebelić iz Pule. Mlada Umažanka Ema Božić bila je zlatna u kategoriji djevojčica. I naposljetku, Laura Černjul iz Poreča slavila je u kategoriji mlađih djevojčica ispred Lucije Vidošević iz Umaga.

Umažanima 11, Porečanima pet medalja

Valja dodati i to da se utrka održala na strmoj stazi koja je označena crnom markacijom. Uzevši u obzir sve slavodobitnike i ukupni poredak skijaša, takmičar Ski kluba Umag i ovoga su puta osvojili najviše medalja, čak 11, i to četiri zlatne, tri srebrne i četiri brončane. Ski klub Poreć-Parenzo osvojio je pet medalja i to po dvije zlatne i srebrne i jednu brončanu. Ski klub Istra je osvojio dvije medalje i to jednu zlatnu i jednu srebrnu, dok je Ski klub Pula osvojio jednu zlatnu medalju.

Proglašeni su i rezultati u kategoriji učitelja skijanja kojih je bilo ukupno sedam. Najbolji je bio Bojan Božić ispred Zorana Vorića, Dubravka Grgića i Marijana Široke svi iz Umaga. Kod učiteljica skijanja najbolja je bila Olga Visintin iz Umaga, ispred Pomerke Romine Brenko i Porečanke Katije Luketić.

Organizatori su nakon proglašenja pobjednika upriličili zabavu uz zakusku i druženje uz degustaciju istarskih vina Franković i Rossi. Ova je bila druga po redu utrka Kupa Istre u veleslalomu. Treća i ujedno posljednja, odnosno završnica je na rasporedu u subotu, 9. ožujka na slovenskom skijalištu Krvavec koju organizira Skijaški klub Istra iz Pule. Tada će biti proglašeni i ukupni pobjednici ovogodišnjeg osmog izdanja Kupa Istre u veleslalomu. Organizatori najavljuju veliku Istarsku feštu uz besplatnu degustaciju vina iz četiri istarska podruma te maslinova ulja iz Medulina. Nastupit će plesači i pjevači KUD-a Mate Balota iz Raklja, a nakon njih slijedi koncert grupe The Night Express. (Cristian Bruno GALIĆ, snimio Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater