NIKAD MIRA

OPET EKO PROBLEM U PULI: Na Vidikovcu se grade dva nova parkirališta, zbog čega su posječena stabla. STANOVNICI KAŽU DA JE TO "ATAK NA NJIH I ZELENILO"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Na dvije lokacije u Heiningerovoj ulici na Vidikovcu počinje gradnja dva manja parkirališta, koja će, kako iz Grada Pule doznajemo, raspolagati s ukupno 19 parkirnih mjesta. Kod raskrižja s Rizzijevom ulicom gradit će se šest mjesta, a kod raskrižja s Piranesijevim prilazom njih 13. Na oba će parkinga po jedno mjesto biti rezervirano za osobe slabije pokretljivosti.

Atak na ljude

- Osim izgradnje parkirališta izvest će se i oborinska odvodnja te javna rasvjeta, a parkirališna mjesta bit će obrubljena rubnjacima prema okolnim zelenim površinama i nogostupu, poručuju iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Kako nam je javljeno s Vidikovca, tijekom pripreme terena u Heiningerovoj je ulici posječeno nekoliko čempresa, a evidentno je i da će parkiralište progutati rijetku zelenu površinu u naselju zbijenih privatnih kuća, u kojem su trotoari pretrpani parkiranim automobilima.

- To je atak na ljude i na zelenilo. Nedopustivo! Umjesto da se sve više okrećemo prirodi, oni jedino zelenilo zamjenjuju betonom i asfaltom. Mene sigurno nisu ništa pitali, a ne znam jesu li pitali ostale, rekla nam je vlasnica stana pred kojim se gradi jedno od dva parkirališta. Osim njenih, drugih primjedbi na ovaj zahvat vrijedan 430 tisuća kuna, nismo čuli.

Iz gradske uprave pak poručuju da se parkirališta uređuju na zahtjev tamošnjeg Mjesnog odbora te da je MO upoznat i suglasan sa svim elementima projekta. Do sada, navode, nisu zaprimili nikakve pritužbe na ove zahvate.

- Na mjestu budućeg parkirališta u blizini pizzerije uklonjena su četiri grmolika stabla jer su se nalazila u zoni gradilišta, odnosno na ulazu u buduće uređeno parkiralište. Međutim, u cilju očuvanja zelenog fonda grada Pule i u skladu s dosadašnjom praksom, zamjenska sadnja obavit će se kada budu povoljni uvjeti za sadnju i to na lokaciji zelene zone uz parkiralište i drugim lokacijama, sukladno prostornim mogućnostima, poručuju iz Grada.

Rok 40 dana

Za izvođača radova tvrtka TGT Adriatik odabrana je kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, a u posao je uvedena ovog tjedna. Promet se, dok traju pripreme pred gradnju, odvija bez izmjena, dok će u kasnijoj fazi na snazi, prema potrebama, biti privremena prometna regulacija. Rok za završetak radova je 40 dana, doznajemo iz gradske uprave. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini