NAJNOVIJE


DOBITNICI NAGRADE STATUS

Održali revijalni koncert: Istarski glazbenici nastupili u Šibeniku


U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u srijedu navečer održan je revijalni koncert dobitnika nagrade Status na kojem je nastupio i pulski glazbenik Franko Krajcar praćen grupom Indivia. Među izvođačima su bili i drugi poznati pulski instrumentalisti koji su bili dio pratećih bendova, a to su Miron Hauser, Branko Sterpin i Adriano Bernobić koji su nastupili kao dio benda Oogroovay.

Tri sata dobre glazbe

Najbolji hrvatski instrumentalisti koji su se svojim radom, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2018. godini predstavili su se šibenskoj publici, a njima su se pridružiti i članovi šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije, talentirani glazbenici mlađe generacije.

Ljubitelji instrumentalnog zvuka i vokalnih izvedbi, uživali su u skoro tri sata različitih stilova, od jazza i fusiona, preko etno rocka, pa do eksperimentalnog elektronskog rocka, a publika je ispunila šibensko kazalište. U ulozi voditelja bio je glumac i glazbenik Damir Mihanović Čubi.

U Šibeniku su tako nastupili Franko Krajcar & Indivia, Denis Razz Adjustable Organ Trio, Darko Jurković Charlie Trio, Konrad Lovrenčić Trio Kvartet, Oogroovay, AJ Trio feat Davor Križić & Miro Kadoić, Zvonimir Bajević & kvartet Azil, Elvis Stanić Group,   Turisti i Bloom Band.

Dodjela u Osijeku

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 23 godine za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi. O dobitnicima, a temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti.

Dodjela ovogodišnjeg Statusa održat će se 27. veljače u Muzeju okusa u Osijeku u 20 sati. (Priredio M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam