PULSKA BOLNICA

Odjel ne radi već gotovo mjesec dana, liječnici odlaze u privatne klinike. Jedina dermatologinja NA BOLOVANJU DO KRAJA OŽUJKA, NEMA JE TKO MIJENJATI


Liječnica će biti na bolovanju do kraja ožujka, a za to vrijeme pacijente jedanput tjedno pregledava specijalistica koja dopunski radi u bolnici. Pulsku su bolnicu u posljednje dvije godine napustile dvije specijalistice, a obje su otišle u privatne klinike

 

 Već gotovo mjesec dana, od 7. veljače, odjel dermatologije pulske Opće bolnice "rad u izuzetno reduciranom opsegu" zbog bolesti jedine bolničke dermatologinje, priopćila je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić koju smo upitali za razloge "zatvaranja" odjela. Naime, na vratima odjela stoji obavijest da "odjel dermatologije nema hitnu ambulantu" te se pacijenti s C2 uputnicom upućuju na hitni prijem u Mornaričku bolnicu u Negrijevoj ulici.

 Nema interesa

Očekuje se, veli Hrstić, da će liječnica biti na bolovanju cijeli ožujak, dakle još gotovo mjesec dana. Za to vrijeme pacijente jedanput tjedno pregledava specijalistica koja dopunski radi u bolnici. Ravnateljica podsjeća da su bolnicu u posljednje dvije godine napustile dvije specijalistice, a obje su otišle u privatne klinike. Bolnica je, pak, lani u dva navrata raspisala natječaj za zapošljavanje, no interesa nije bilo.

U ovom trenutku postoji otvoreni interes jedne gotove specijalistice za rad u Općoj bolnici Pula, veli Hrstić, ali s obzirom da ona nije počela raditi, ne može se sa sigurnošću ni potvrditi njen dolazak. Bolnica je 2013. i 2017. godine zaposlila liječnice/specijalizantice za rad u odjelu dermatovenerologije, no obje su još uvijek u specijalizantskom stažu, napominje ravnateljica. (M. V. I.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater