NAJNOVIJEMEDIA MEDITERRANEA FESTIVAL OD 16. DO 18. KOLOVOZA U PULI

Od Zlatne lubenice do Piknik Soundtracka


Udruga Metamedij ove godine organizira jubilarno 20. izdanje Media Mediterranea festivala koji će se održati od 16. do 18. kolovoza u Puli, a ovogodišnja tema bavi se percepcijom pojmova "tehnologija" i "priroda", kao i njihovim suodnosom.

Kako su jučer organizatori rekli novinarima u SKUC-u, program festivala počinje idućeg četvrtka 16. kolovoza u 20.30 sati u galeriji SKUC-a otvorenjem izložbe gostujućih umjetnika i finalista nagrade 'Zlatna lubenica 2.0.', a program se nastavlja u petak i subotu od 18 do 1 sat u Titovom parku, gdje će publika imati priliku pogledati novomedijske instalacije te konzumirati glazbeno-gastronomski Piknik Soundtrack.

Nove tehnologije

No, prije toga je oba dana u najranijem terminu, od 18 do 19 sati, na raspredu dječji program Mini Mediterranea, u kojem će se najmlađi na radionici izrade robota pod mentorstvom Lovre Dujmića, zatim radionici FabLabbinga odnosno upoznavanju s novim tehnologijama digitalne proizvodnje te dječje arhitektonske radionice pod okriljem Društva arhitekata Istre, moći kreativno izraziti i zabaviti.

Kao dio festivalskog programa, još uvijek je otvoreni natječaj za GIF animacije "Digitalni otpad", a kako su pojasnile Jasna Kovačević i Sara Turković, zainteresirani mogu reciklirati svoj 'digitalni otpad' i izraditi GIF animaciju, a taj otpad mogu biti sve neželjene neobjavljene fotografije, nezadovoljavajući selfiji, fotografije s pogreškom, duplikati fotografija…, a radove treba poslati na mail: mediterraneafest@gmail.com.

"Gost" festivala je i Solidarna ekološka kuhinja (SEK), a dvojac kuhinje čine Tea Bevandić i Andreja Buić. (Z. A.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike