LAUBA: Umjetnički susret oca Ivana i kćerke Tamare

'Obrovac na kvadrat' oduševio Zagrepčane

Tamara Obrovac i otac Ivan (Z. ANGELESKI)

Tamara Obrovac i otac Ivan (Z. ANGELESKI)


Jedinstveni umjetnički događaj "Obrovac na kvadrat", susret likovne i glazbene umjetnosti u umjetničkom radu kćeri i oca - renomiranog slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri pulske etno jazz glazbenice Tamare Obrovac - zbio se večeras u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Lauba.

Za čina otvaranja izložba "Pantoskopije" jednog od najvećih suvremenih slikara istarskog polutoka Ivana Obrovca (Smoljanci, 1937.), koji se zagrebačkoj publici predstavlja s 30-ak radova nastalih u posljednjih 15 godina, o autorovom radu govorila je kustosica Leonida Kovač.

Posvećen njenoj baki Uliki, Tamara Obrovac u nastavku je s Transhistria Quartetom održala raritetan intimistički nastup, nadišavši uobičajeno poimanje koncerta. Bez pauze, klizeći iz pjesme u pjesmu, ukomponiran s video projekcijama radova njenog oca, u režiji vodnjanskog multimedijalnog umjetnika Matije Debeljuha, ovaj glazbeno-vizualni preformans trajao je pola sata, uz dugi završni pljesak brojne zagrebačke publike.

Unatoč dugoj i bogatoj karijeri, Ivan Obrovac prvi put izlaže u Zagrebu. "Oduševljen sam prostorom, njegovom veličinom. Volio bih imati takav atelje pa da mogu slikati velike slike s lojtrama", našalio se vitalni 82-godišnji umjetnik. Kako smo već napisali, u planu je da se ovaj likovno-glazbeno-vizualni događaj ugosti tijekom godine u pulskom Muzeju suvremene umjetnosti Istre, uz projekciju filma o Ivanu Obrovcu. (Zoran ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini