tradicionalni koncert

VALENTIVNO U INK-u Tamara Obrovac: "Jako se veselim ponovnom susretu s ovim divnim glazbenicima"

| Autor: Zoran ANGELESKI
(foto Igor Zirojević)

(foto Igor Zirojević)


Uz korona ograničenje broja posjetitelja na 100 ljudi, sutra će u velikoj dvorani pulskog kazališta tradicionalni koncert za Valentinovo održati Tamara Obrovac, ovaj put s izvornom postavom koja je prije 20 godina kreirala odličan album "Transhistria".

Glazbenici će reinterpretirati skladbe s CD-a "Transhistria" koji uključuju i obradu istarske narodne pjesme "Predi šći moja", kao i dvije skladbe Daria Marušića, "Rondinella" i "Ej Marine

Jedna je to od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija u kojoj je po prvi put okupila novu postavu glazbenika i instrumenata koji su doprinijeli još zanimljivijem spoju Istre i jazza. Njenoj standardnoj ritam sekciji koju od samih početaka čine bubnjar Krunoslav Levačić i kontrabasist Žiga Golob, tada su se (i sutra će) pridružili vrsni instrumentalist Elvis Stanić na gitari i harmonici, kao i etnomuzikolog i svirač istarskih narodnih instrumenata Dario Marušić, koji je na ovom albumu pjevao, svirao violinu i sopelu.

- Uvijek mi je zanimljivo pristupiti starijem glazbenom materijalu iz nove perspektive koja otvara neke nove dimenzije u interpretaciji, stoga se jako veselim ponovnom susretu s ovim divnim glazbenicima, kaže Tamara uoči nastupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of