PULA

NOVI VAL NATJEČAJA ZA PRORAČUNSKA SREDSTVA: Za projekte u kulturi, poljoprivredi, zdravstvu, gospodarstvu rezervirano oko 5,7 milijuna kuna

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


Istarska županija raspisala je novi val natječaja za dodjelu proračunskih sredstva namijenjenih programima u kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi, poljoprivredi, gospodarstvu i projektima očuvanja kulturne baštine nacionalnih manjina. U nekoliko paralelnih natječaja koji su objavljeni na stranicama Istarske županije, iz proračuna je za razne programe osigurano oko 5,7 milijuna kuna.

Najveći iznos rezerviran je za financiranje projekata/programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva kojima je na raspolaganju ukupno 2,3 milijuna kuna. Udruge mogu prijaviti projekte i programe za organizaciju i učešće na manifestacijama iz područja poljoprivrede, te niz drugih aktivnosti. Najniži iznos što se tiče programa i poljoprivrede je 1.000, a najviši 400.000 tisuća kuna.

Ukupno planirana vrijednost za projekte očuvanja kulturne baštine nacionalnih manjina iznosi 263.000 kuna, a prednost su udruge koje čuvaju i valoriziraju kulturnu baštinu i tradiciju nacionalnih manjina i obilježavaju važne obljetnice. Najmanji iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu iz tog programa iznosi 3.000 kuna, a najveći je 25.000 kuna.

Za financiranje programa udruga i drugih neprofitnih organizacija u kulturi rezervirano je 2,1 milijuna kuna. Najmanji iznos koji se može prijaviti po pojedinom projektu iznosi 2.000 kuna, a najveći iznosi 400.000 kuna. Za financiranje projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju gospodarstva u proračunu je planirano 200 tisuća kuna. Što se tiče programa i projekata iz zdravstva i socijalne skrbi u tu je svrhu planirano osigurati 869.500 kuna. Najmanji predviđeni iznos po projektu iznosi 2.000 kuna, a najveći 65.000 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater