POVRATAK ZARAZE

NOVI DETALJI O DVIJE ZARAŽENE OSOBE IZ PULE: Prije nego im je utvrđena korona dva dana su se kretali po gradu. Saznajemo gdje su sve bili. Ti prostori su morali biti dekontaminirani

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Doznajemo nekoliko novih detalja o dvije zaražene osobe koronavirusom. Riječ je o bračnom paru iz Pule, porijeklom iz Sanskog mosta u Bosni i Hercegovini.  

Od njihovom povratka u Pulu pa do pojave simptoma prošla su dva dana. Ta dva dana su se nesmetano kretali po gradu. Nakon pojave simptoma telefonski su kontaktirali liječnike koji su postupili prema proceduri.

Njihovi kontakti, a to su uglavnom osobe iz kruga obitelji, morale su samoizolaciju. Osim toga, stručnjaci pulskog Zavoda za javno zdravstvo obavili su dekontaminaciju prostora koje su oboljeli posjetili u zadnja dva dana. To su pulski MUP i jedna mesnica u centru grada, na pulskoj tržnici.

Međutim, Stojanović napominje da ti objekti ne predstavljaju nikakvu potencijalnu opasnost za druge građane, pogotovo sad nakon obavljene dekontaminacije, te su normalno nastavili s radom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of