PREKRASNI EPILOG

Novac kojeg je Puljanin pronašao na cesti i kojeg je preko Facebooka želio vratiti vlasniku potrošen u humanitarne svrhe. PRIJE TOGA JAVIO SE PRAVI VLASNIK, ALI NIJE ŽELIO NOVAC

| Autor: Chiara BILIĆ

Novac koji je Puljanin Damir Bubić prošlog tjedna pronašao na pulskim Giardinima doniran je u dobrotvorne svrhe udruzi "Naš san njihov osmjeh". Naime, nakon objave u Glasu Istre Damira je kontaktirao Petar Kovačević čiji je opis lokacije i iznosa izgubljenih novčanica bio približno točan. Iako su se sljedećeg dana trebali sastati kako bi mu Damir predao novac, Kovačević je odustao, shvativši da pronađen novac vjerojatno nije njegov.

Damir je potom odlučio u tom iznosu od 400 kuna kupiti ulje i prašak za robu humanitarnoj udruzi "Naš san njihov osmjeh". Poštenje je, međutim, doseglo vrhunac kada je Damira, po njegovim riječima, nazvao stariji muškarac koji se nije predstavio, kazao mu je točnu lokaciju i izgubljen iznos, ali je odbio preuzeti novac.

"Uglavnom, objasnio sam mu da novac neće ostati meni, već da ide udruzi. Bio je zadovoljan, nije pustio ime, nije se predstavio, ali zahvalio sam mu se u ime korisnika udruge! Kako bi zaokružili cijelu priču tih 400 kuna pretvorili smo u 800 i kupili 45 litara ulja i 15 kilograma praška za robu. Nikad, ali nikad ne izlazim van kada nešto doniram, no s obzirom na to da je sve otišlo tako daleko želim iskoristiti priliku i pozvati sve da pomognu udruzi "Naš san njihov osmijeh" u prikupljanju namirnica za potrebite. Priključite se u njihovu akciju koja će mnogim obiteljima olakšati život", poručio je Damir.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum