nesvakidašnji gosti

Neobična obitelj na Fraškeru privlači pozornost tamošnjih kupača

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Foto: čitatelj)

(Foto: čitatelj)


Na nenaseljenom otočiću Fraškeru posljednjih nekoliko dana borave nesvakidašnji gosti koji privlače pozornost tamošnjih kupača. Riječ je o šest bijelih koza, i to vrlo vjerojatno o obitelji koju čine jarac, koza i četiri jarića. Primijetivši da životinje šeću po najvećem suncu i da su zasigurno žedne, nekoliko im je od kupača sa svojih barki usidrenih oko otoka na obalu odnijelo kante s vodom.

- Čim smo im donijeli vode, odmah su došli piti. Prvo su pili mali kozlići. Istovremeno su njih četiri gurala svoje njuške u kantu. Onda ih je otjerao jarac koji je ispio sve do zadnje kapi. Jako su bili žedni, morali smo im nositi vodu i po nekoliko puta, priča nam čitatelj koji je poslao i fotografije ovog simpatičnog društva.

Koze su u proteklih nekoliko dana viđene kako se kreću uzduž Fraškera i brste travu, no nije poznato borave li ondje i tijekom noći. Ostaje nepoznanica i jesu li doplivale ili ih je pak netko namjerno dovezao ondje. Naš čitatelj smatra da koze, koje djeluju pripitomljeno, imaju vlasnika koji ih ondje dovede na ispašu, budući da otok obiluje raslinjem i biljem. Nakon što su ispile vodu i kratko se podružile s kupačima, nastavile su dalje svojim putem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater