U rujnu

NEKA PRIPREME POČNU: Najavljena atletska manifestacija 4. Pula Marathon

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ Pula)

(Foto TZ Pula)


Na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavljena je sportsko rekreativna atletska utrka 4. Pula Marathon koja će se održati u Puli, 16. i 17. rujna 2022.

Tijekom konferencije, o najbitnijim informacijama o događaju obratili su se: Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula te Robert Franjković iz AK Maraton 2000.

Turistička zajednica Grada Pule uz AK Maraton 2000 glavni je nositelj projekta 4. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i u suradnji s ISTRun. Nezaobilazan i važan partner je Arena Hospitality Group.

U sklopu manifestacije prvog dana (16.rujna) planirane su dječje utrke za predškolarce i školarce dok će se idućeg dana (17.rujna) održati natjecateljske – rekreativne utrke otvorene za profesionalne i rekreativne trkače usklađene s pravilima Svjetske atletske federacije i to na 5., 10. i 21 km.

Podizanje startnih brojeva organizirat će se ispred Arene u sklopu koje će se organizirati i EXPO zona sponzora.

U sklopu glavnih utrka koje će se održati u subotu u večernjim satima na pojedinim lokacijama trase biti će postavljene svjetleće instalacije Visualia Festivala koji će se organizirati u istom terminu.

Direktorica TZ Pule, Sanja Cinkopan Korotaj pozdravila je sve prisutne te je predstavila 4. Pula Marathon koji se organizira četvrtu godinu za redom i napomenula „Cilj ove sportske manifestacije je da se u podsezoni promovira Pula kao destinacija rekreativnog turizma, ali i da se promoviraju pozitivni učinci trčanja odnosno zdravog načina života. Nadamo se da će se ove godine manifestacija održati u punom obliku, što znači da će na kraju utrka biti organiziran i glazbeni program za trkače u Areni, ali i za sve ostale željne zabave i plesa.“

O sportskom dijelu govorio je Robert Franjković iz AK Maraton 2000 te je naveo da sve utrke startaju ispred Arene, a trkači završavaju unutar Arene. Franjković je kazao da mu je posebno drago da će se vratiti dječje utrke koje će se održati ispred Arene za sve uzraste. Također je ideja privući što više trkača, pored domaćih, i iz okolnih zemalja pa se prijave za utrke osim na utrka.com mogu obaviti i na stranici worldsmarathons.com na kojoj su sve utrke.

Grad Pula od prvog Pula marathona podržava manifestaciju te se stoga na kraju konferencije prisutnima obratila pročelnica Ivana Sokolov koja se zahvalila na organizaciji utrka organizatorima i partnerima i izrazila veselje što će grad tih dana disati punim plućima „Grad podržava sport i rekreaciju svih uzrasta jer se time potiče cjelokupno zdravlje, a sama manifestacija posebna je i zbog cilja u Areni što utrku čini zanimljivijom“.

Raspored utrka 4. Pula Maratona:

Petak / 16. rujna

- 14:00 Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene (do 22:00 sata)

- 18:30 Dječja utrka powered by AHG (predškolarci, 3-4 godina & 5-6 godina)

- 19:00 Dječje utrke powered by AHG (školarci, 1-2 razred, 3-4 razredi, 5-6 razredi)

- 19.30 Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika dječjih utrka

Subota / 17. rujna

- 10:00 Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene (do 19:00 sati)

- 20:00 Polumaraton powered by HYDRA

- 20:05 PoKRENI 5 powered by GRAWE

- 20:20 Pulska Xica 10 km

- 21:30 Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika

Start i cilj (sve utrke): Amfiteatar

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of