JOŠ JEDAN ADIO

NASTAVLJA SE PROPAST PULSKE INDUSTRIJE: Pola Textile gasi proizvodnju. BEZ POSLA OSTAJE 170 RADNIKA

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Od članice uprave Laure Bumbak doznajemo da tvrtka, koja je šivala za Benetton, već neko vrijeme stvara gubitke pa su odlučili stopirati proizvodnju dok još imaju kako zbrinuti radnike

Nastavlja se propast pulske industrije - u nepovrat odlazi još 170 radnih mjesta! Gasi se proizvodnja u tvrtki Pola Textile koja se nalazi u Slobodnoj zoni luke Pula, a čak 170 njezinih radnika, mahom šivačica, odlazi na Zavod za zapošljavanje. Kako smo neslužbeno doznali, prošli tjedan održan je sastanak sindikata s radnicima na kojem im je rečeno da će tvrtka raditi do kraja rujna, a 30. rujna bit će zadnji radni dan. Talijanski vlasnik, doznajemo, obećao je isplatiti otpremnine, a od ovog tjedna radnice počinju s potpisivanjem otkaznih rokova, a potom i korištenjem godišnjih odmora.

Od odgovorne osobe, članice uprave Laure Bumbak, doznajemo da tvrtka ne ide u stečaj, već se gasi proizvodnja. Pojasnila nam je da tvrtka već neko vrijeme stvara gubitke pa su odlučili stopirati proizvodnju dok još imaju kako zbrinuti radnike. Navela nam je da će se prema radnicima ispoštovati sva prava predviđena kolektivnim ugovorom te dodala da su oni godinama šivali za Benetton, odnosno bili njihovi kooperanti. No, proizvodnja se više ne isplati, a gubici se samo gomilaju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini