PULA

Najprije malo igranja, pa tek onda mogu početi upisi u RADIONICE ROBOTIKE


Društvo za robotiku Istra upisivat će polaznike u početne radionice robotike za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole 10. rujna nakon 18 sati u Centru za praktičnu robotiku u Rizzijevoj 40

Društvo za robotiku Istra u ponedjeljak 10. rujna od 17 do 18 sati imat će dane otvorenih vrata. Svi zainteresirani mogu taj dan doći u Centar za praktičnu robotiku Pula, u Rizzijevoj 40, u prostore Industrijsko-obrtničke škole Pula i upoznati razne robote.

Svi zainteresirani moći će tako upoznati robote Boe-Bota, Dash, humanoidnog robota Alpha 1S, heksapoda, arduino, robota psa Aiba i druge robote, svoje buduće prijatelje. Moći će vidjeti i kako radi 3D printer, robotska ruka, CNC stroj, dronovi, moći će upravljati robotom i gađati prstenac i još puno toga zabavnog i interesantnog.

Nakon završetka robotičke igraonice, odnosno, dana otvorenih vrata, Društvo za robotiku Istra upisivat će polaznike u početne radionice robotike za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole. Početna radionica za učenike osnovne škole će se održavati u periodu od 17. rujna do 21. prosinca svakog ponedjeljka od 17 do 18.30 sati.

- Omogućite vašoj djeci da upoznaju razne robote, da kroz zabavu i igru nauče programirati, da budu kreativni, da razvijaju maštu, ispunjavaju snove i grade samopouzdanje, ističe predsjednik Društva za robotiku Istra Dragan Pantić, dipl.ing.elteh.

Naglašava nadalje da roboti sa svijetom komuniciraju preko senzora, mogu čuti zvukove, detektirati objekte, primjećivati pokrete, upravljati radom semafora, mogu spašavati žrtve u arenama koje simuliraju zgradu nakon potresa, mogu svirati i plesati, gađati u prstenac, igrati nogomet, mogu raditi sve što zamislite.

- Robotika je budućnost ove generacije, ističe predsjednik Društva za robotiku Istra Dragan Pantić, dipl.ing.elteh, te poziva roditelje da omoguće djeci da od mladih dana uđu u svijet robotike, trenutno najpopularnije tehničke discipline koja objedinjuje informatiku, elektroniku, mikrokontrolere, energetiku, strojarstvo, matematiku, ističe Pantić.

Svi zainteresirani više informacija o robotici mogu dobiti na stranicama www.robotikaIstra i www.HROBOS. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini